Yeni Günaydın
Geri

Ruhsatsız Silahla Yakalanan Tutuklanacak!

Kanun teklifi kısa süre içinde TBMM'ye gönderilecek.
Ruhsatsız Silahla Yakalanan Tutuklanacak!
Haberler / Gündem
18 Aralık 2023 Pazartesi 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın Meclis’e sunacağı yeni torba yasada ruhsatsız silah bulundurma suçuna verilen hapis cezasını artırmayı planlıyor. Ayrıca ruhsatsız silah taşıyanlar yakalanınca tutuklanacak.

Torba yasa hazırlığı içinde olan İçişleri Bakanlığı, ruhsatsız silah taşımada, 1 ile 3 yıl arasında olan hapis cezasını, 2 ile 5 yıla çıkarmaya hazırlanıyor. Söz konusu kanun teklifi kısa süre içinde TBMM'ye gönderilecek.

İçişleri Bakanlığı, toplumu derinden etkileyen ve vatandaşlarımızın huzurunu bozan organize suç örgütleri ve çetelerde mücadelede önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre; silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah taşınmasına yönelik yasal bazı adımlar atılırken, sahadaki operasyonlar da kararlı şekilde hız kesmeden devam ediyor.

Söz konusu kanun teklifi kısa süre içinde TBMM’ye gönderilecek. Devam eden operasyonları yargının da kararları ile desteklemesi büyük önem taşıyor. Bu amaçla bundan sonraki ruhsatsız silah yakalamalarında mahkemeler tutuklama kararları vermeye başlayacak.

Tutuklama kararları ve tutuklu yargılamalar, caydırıcılığı artıracak.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın