Yeni Günaydın
Geri

Putin: 'Harkiv'e Tampon Bölge Kuruluyor'

Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün yaptığı açıklamada Harkiv bölgesine bir tampon bölge kurulacağını duyurdu.
Putin: 'Harkiv'e Tampon Bölge Kuruluyor'
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2024 Cuma 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde ilerleyen Rus güçlerinin Rus sınır bölgelerini korumak için bir "tampon bölge" oluşturduğunu ancak Harkiv kentini ele geçirmenin Rusya'nın mevcut planının bir parçası olmadığını söyledi.

Çin'e gerçekleştirdiği devlet ziyareti sırasında bir basın toplantısı düzenleyen Putin, Rusya'nın Harkiv bölgesine yönelik son hamlesinin, Ukrayna'nın Belgorod gibi Rus sınır bölgelerini bombalamasına bir yanıt olduğunu söyledi.

Putin, "Harkiv yönünde olanlara gelince. Bu da onların (Ukrayna'nın) hatası, çünkü Belgorod da dahil olmak üzere sınır bölgelerindeki yerleşim yerlerini bombaladılar ve maalesef bombalamaya devam ediyorlar" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, "Orada siviller ölüyor. Bu çok açık. Doğrudan şehir merkezine, yerleşim bölgelerine ateş ediyorlar. Kamuoyu önünde de söyledim, böyle devam ederse bir güvenlik bölgesi, bir tampon bölge oluşturmak zorunda kalacağız. Yaptığımız da bu" ifadesini kullandı. 

Rus güçlerinin Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan Kharkiv'in kontrolünü ele geçirmeyi planlayıp planlamadığı sorulduğunda Putin, "Harkiv'e gelince, bugün itibariyle böyle bir planımız yok" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın