Yeni Günaydın
Geri

Prens Andrew'un Rüşvet Skandalı Büyüyor: Saray Kılıfı

Prens’in ödemeyle ilgili endişelenen bankacılara “Saray’ı arayın” dediği iddia edildi.
Prens Andrew'un Rüşvet Skandalı Büyüyor: Saray Kılıfı
Haberler / Gündem
5 Nisan 2022 Salı 07:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Kraliçesi’nin adı sürekli yüz kızartıcı suçlarla anılan oğlu Prens Andrew’un (62), 1.1 milyon Sterlin’lik rüşvet skandalında yeni bilgiler ortaya çıktı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Andrew, Türk yatırımcı Selman Türk (35) aracılığıyla hesabına aktarılan 750 bin Sterlin’i sorgulayan bankacılara Buckingham Sarayı’nı aramalarını söyledi. Transferin yapıldığı Hampden Bankası, Selman’ı aradı. Selman da banka yetkililerine Prens’in saraydaki özel sekreteri Amanda Thirsk’ün numarasını verdi. “Amanda Hanım size açıklayacaktır” dedi.

 

SİLAH KAÇAKÇISI TANIŞTIRDI

Prens’in, Selman’a saraydaki ekibine doğrudan erişim yetkisi vermesi dikkat çekti. Öte yandan Prens ile Selman’ın nasıl tanıştığı da ortaya çıktı. 2019’da Libyalı silah kaçakçısı Tarek Kaituni (54) aracılığıyla tanışmışlar. Prens, 750 bin Sterlin’lik ödemeyi de aynı yıl almıştı. Türk, bu ödemeyi Prens’in kızı Prenses Beatrice’in düğünü için hediye olarak göstermişti.

Para, doğrudan Nebahat Evyap İşbilen (77) adına gönderilmişti. Ancak İşbilen, böyle bir hediye verdiğini kabul etmiyor. Servetine el konulmaması ve İngiliz pasaportu almasına yardım etmesi için yardım istediği Türk’ün 40 milyon Sterlin’ini harcadığını öne sürüyor.

Fransa’dan Hollanda’ya silah kaçırmaktan hüküm giyen Katuni, Prens Andrew’un eski eşi Sarah’nın Selman Türk tarafından fonlanan 2019’daki doğum gününe ve kızı Eugenie’nin 2018’deki düğününe katılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın