Yeni Günaydın
Geri

Özel Okulda Sahte Öğretmen İddiası!

Aile, öğretmen ve özel okul hakkında suç duyurusu yaptı.
Özel Okulda Sahte Öğretmen İddiası!
Haberler / Gündem
10 Eylül 2024 Salı 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tekirdağ'da sahte doktor günlerce gündemde kalmıştı. Şimdi de ilkokul birinci sınıftaki kızının okuma-yazma öğrenememesinden şüphelenen kadın, sınıf öğretmenini araştırmaya başladı. Annenin ulaştığı bilgilerden sonra çocuğu okuldan alan aile, öğretmen ve özel okul hakkında suç duyurusu yaptı.

İstanbul'da bir anne, kızında psikolojik sorunlar başladığını fark etti, defterlerini incelediğinde müfredata ilişkin bir ders işlendiğini göremedi. Çocuğuna kendisi okuma-yazma öğretmek durumunda kaldı.

NTV'den Baran Bila'nın haberine göre, anne Elçin Ünlü, kızına ilkokul birinci sınıfta sahte bir öğretmen tarafından eğitim verildiğini savunuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğini söyleyen Ünlü, "Kendisinin uzman öğretici olduğu öğretmenlik yapamayacağı bilgisi aktarıldı sonra ben karneyi gösterdim. Bu kişi karne düzenledi. Bir hafta 10 gün sonrasında bir başka öğretmen getirildi ama aynı öğretmen ile birlikte kişi sınıfa girmeye devam etti" dedi.

Bugün 7 yaşında olan kız geçen sene İstanbul Sancaktepe'de özel bir ilkokula başlamıştı. İddiaya göre öğretmeni çocuk gelişim uzmanlığı okumuş ve formasyon almamıştı. Ancak anaokullarında yardımcı eğitimci olarak görev yapabilecek bir belgeye sahipti.

ÇOCUKLAR İÇİN BURS TEKLİF EDİLDİ
Elçin Ünlü aynı özel okulda okuyan iki kızını başka bir devlet okuluna aldı. İddialarına göre özel okul, dava açmamaları için çocuklara burs vermeyi teklif etti.

Toplamda 3 aile okul ve eğitimci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suçlamaların hedefindeki eğitimcinin ilkokuldan ayrıldığı ve bir anaokulunda işe başladığı öğrenildi.

Bu olay akıllara Ayşe Özkiraz adlı sahte doktoru getirdi.

NE OLMUŞTU?
Tekirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında yaklaşık 4 aydır gözlemci asistan olarak bulunan zanlı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yapılan araştırmada diplomalarının sahte olduğu anlaşılan ve polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe 25 Kasım 2022'de tutuklanmıştı.

Ayşe Özkiraz, hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ayşe Özkiraz'ın ameliyathanede, ameliyata girerken ve gece nöbetlerine kaldığını gösteren çok sayıda fotoğrafı çıkmıştı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Özkiraz'ın herhangi bir tıbbi işlem yapmadığı bildirilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın