Yeni Günaydın
Geri

Osman Wöber Yaşama Veda Etti

Kurtlar Vadisi'nin Tuncay'ı kalbine yenik düştü.
Osman Wöber Yaşama Veda Etti
Haberler / Medya
26 Haziran 2022 Pazar 00:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kurtlar Vadisi dizisindeki Tuncay Kantarcı rolü ile hafızlara kazınan Osman Wöber, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Acı haberi duyuran oyuncu Zafer Algöz, "Çok üzgünüm, başımız sağ olsun." dedi.

Bir zamanların efsane dizisi Kurtlar Vadisi'nde Tuncay Kantarcı rolüne hayat veren Avusturyalı-Türk oyuncu ve yönetmen Osman Wöber, 62 yaşında yaşamını yitirdi.

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Osman Wöber 27 Şubat 1960'ta Ankara'da dünyaya geldi. Babası Avusturyalı olan Türk oyuncu ve yönetmen Wöber, Kurtlar Vadisi serisinde canlandırdığı Tuncay Kantarcı karakteriyle tanındı.

Baba tarafından Avusturyalı olan Wöber İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında incelemeler yaptı, çalışmalarında bulundu. 2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosunun başına getirildi ve bu görevi 2009'a kadar sürdürdü. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın