Yeni Günaydın
Geri

Orkun Kökçü'den LGBT Tepkisi!

Kökçü, kaptanlık bantını renkleri LGBT'yi simgelediğ, için takmayacağını duyurdu.
Orkun Kökçü'den LGBT Tepkisi!
Haberler / Spor
16 Ekim 2022 Pazar 20:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Feyenoord'un kaptanlık bandını LGBT'yi simgeleyen gökkuşağı renklerinden oluşması nedeniyle takmayacağını duyurdu.

Kökçü yaptığı açıklamada, "Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.

Hollanda Eredivisie ekibi Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, kaptanlık bandı çıkışıyla büyük ses getirdi. Milli yıldız, gökkuşağı renklerine sahip bandı takmayacağını açıkladı.

KAPTANLIK BANDINI TAKMAYACAK

Hollanda Eredevisie'nin 10'uncu haftasında Feyenoord, deplasmanda AZ Alkmaar ile karşılaşacak. Feyenoord'un takım kaptanı olan Orkun Kökçü, AZ Alkmaar maçına ilk 11'de başlamasına rağmen dini sebeplerden dolayı gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacak.

"BUNU DESTEKLEYECEK DOĞRU KİŞİ OLDUĞUMU HİSSETMİYORUM"

Karşılaşma öncesi Feyenoord resmi sitesinde konuyla ilgili olarak açıklama yapan Orkun Kökçü, "Dini, geçmişi veya tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyduğumu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum. Bazılarının bu konuda hayal kırıklığına uğradığını tahmin edebiliyorum. Ama umarım dini seçimime de saygı gösterilir" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın