Yeni Günaydın
Geri

Olay Yaratan Fotoğraf: Serginin Sahibi Konuştu!

Kaygılaroğlu'nun poz verdiği serginin sahibi Sayna Soleimanpour, günler sonra sessizliğini bozdu.
Olay Yaratan Fotoğraf: Serginin Sahibi Konuştu!
Haberler / Gündem
9 Ekim 2024 Çarşamba 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Semih Çelik isimli şahsın, iki genç kızı vahşice öldürmesinin yankıları sürerken oyuncu Uraz Kaygılaroğlu'nun geçmişte bir sergi için verdiği pozları yeniden gündeme gelmişti. Kaygılaroğlu'nun poz verdiği serginin sahibi Sayna Soleimanpour, günler sonra sessizliğini bozdu.

İstanbul Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik'in Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katletmesinin ardından tepkiler giderek büyüyor. Türkiye'yi sarsan bu olay sonrası sosyal medya ayağa kalkarken diğer yandan akıllara aylar önce oyuncu Uraz Kaygılaroğlu'nun bir sergi için verdiği pozlar gelmişti. 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Uraz Kaygılaroğlu’nun elinde kasap bıçağı, kadın kafası ve kanlar içindeki haline tepkiler çığ gibi büyüdü. Giderek artan tepkilerin ardından Kaygılaroğlu bir açıklama yaparak özür dilemiş ardından gazeteci Nevşin Mengü'nün Youtube kanalında açıklamalarda bulunmuştu:

"KADIN CİNAYETLERİNE VARACAĞINI ÖNGÖREMEDİM"

"Sergi benim değildi. Başka bir sanatçının sergisiydi ben sadece bir işinde yer aldım. Nisan'ın 16'sında sergilenmişti ve o dönemki kız arkadaşımın ilk kişisel sergisiydi. Tepkilerin nereye varacağını, kadın cinayetlerine varacağını öngöremedim. 

"Bir akıl tutulması yaşadım. Toplumun dinamiklerini, yaralarını ne kadar tetikleyeceğini öngöremediğim için de ardından özür dilemiştim fakat anladığım kadarıyla bu özür de kabul görmedi. 

Hem Ayşenur'un hem İkbal'in ailesi ve sevenleri özelinde, tüm Türkiye özelinde çok üzgün olduğumuzu söylemek istiyorum. Semih Çelik adlı caninin yaptığı bu eylemin sonucunda bu işin öznelerinden biri haline gelmiş olmak beni çok üzdü." 

ESKİ SEVGİLİSİNİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Serginin sahibi ve Uraz Kaygılaroğlu'nun eski sevgilisi Sayna Soleimanpour sessizliğini sosyal medyada yaptığı açıklamayla bozdu. 

"ESERİMİN ASILSIZ SPEKÜLASYONLARA..."

"Bu olaylarla hiçbir şekilde ilgisi olmayan iki eserimin, trol hesaplar tarafından başlatılan bir linç kampanyası kapsamında dolaşıma sokulduğu bilgisini aldım" diyen Sayna Soleimanpour, "Şahsımla ilgili spekülasyon ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan hesaplar tespit edilmekte ve haklarında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Sergi süresince söyleşiler düzenleyerek ve soru-cevap etkinlikleri yaparak, eserlerimi merak edenlere gerekli açıklamaları zaten sunmuştuk. Eserimin asılsız spekülasyonlara ve gündem manipülasyonlarına malzeme edilmesi karşısında, ilerleyen günlerde eserlerimin içeriğini detaylı bir şekilde anlattığım bir paylaşım yapacağım" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın