Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Son Yılların Trendi: 'Hollywood Yanağı'

Doç Dr. Tuğçe Şimşek Anlattı:
ÖZEL: Son Yılların Trendi: 'Hollywood Yanağı'
Haberler / Sağlık
26 Mayıs 2024 Pazar 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son yıllarda popülaritesi gittikçe artan cerrahi işlemden “Hollywood yanağı” olarak da bilinen bişektomi ameliyatıyla ilgili Doç Dr. Tuğçe Şimşek merak edilenleri anlattı.

Kendisinin de en sık gerçekleştirdiği cerrahi estetik ameliyatlardan olan bişektomi ameliyatı ile ilgili Şimşek, "Bu ameliyatla kişilerin ters üçgen görünüme kavuşması amaçlanır. Hastalar tarafından da yüze daha estetik bir görünüm kazandırdığı için sıklıkla talep ediliyor. Daha keskin yüz hatları ile daha çekici görünüm elde edilir. Bişektomi ameliyatı ile elmacık kemiklerinin hemen altındaki yağ dokuları çıkarıldığı için elmacık kemikleri görece daha büyük ve belirgin görünürler ve yine çene hattı ameliyat sonrası daha belirgin hale gelir. Ancak bazı hastalarımızda ideal yüz hatlarına ulaşabilmek için bişektomi ameliyatına ek olarak dolgu uygulamaları da yapmaktayız'' diye konuştu.

Son yıllarda bişektomi ameliyatlarına olan ilginin artığını belirten Doç. Dr.Şimşek; ''Hastalarımızın büyük bir oranını kadın hastalarımız oluşturmakla beraber, erkek hastalardan da talep almaktayız. Son dönemlerde başta ünlüler olmak üzere, toplumda oldukça popüler hale gelen cerrahi bir işlemdir. Bununla birlikte her isteyen hastaya bişektomi yapmıyoruz. Uygun hasta grubunu belirlerken genellikle 18 yaş üstü ve yanakları dolgun, yuvarlak yüzlü olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü çok ince yanaklı ve zayıf yüzlü hastalarda, bişektomi sonrası ilerleyen yaşlarda yanaklarda çökme ve erken yaşlanma görüntüsü ortaya çıkabilir'' dedi.

OPERASYON SÜRESİ 30 DAKİKA

Zahmetli bir ameliyat olmadığını ve süre olarak da yarım saati geçmeyen bir operasyonla hastanın yeni görünüme kavuştuğunu anlatan Şimşek, ''Ameliyatımızı çoğunlukla lokal anestezi altında ağız içinden yapılan küçük bir kesi ile gerçekleştiriyoruz. Ameliyat süresi ortalama 30 dakika kadardır. Ameliyat ile yanak bölgesindeki yağ yastıkçığı alınmaktadır. Ameliyattan sonra ödem oluşması beklediğimiz bir durumdur. Birkaç gün içerisinde kendiliğinden gerileme gösterecektir. Ameliyat sonrası ağrı beklemeyiz. Ameliyat sonrası ilk birkaç gün hastalarımızın ağız hijyenine özen göstermelerini istemekteyiz. Bişektomi ameliyatı ile kalıcı bir sonuç elde edilir. Bir ay sonra yavaş yavaş yüzün şekli oluşmaya başlar tam olarak nihai şekline kavuşması 6 ayı bulur. Hastalarımız, işlemden hemen sonra günlük yaşantılarına dönebilmektedir'' diyerek bu operasyonu yaptırmayı düşünenleri aydınlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın