Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Şenol İpek Yardım Çığlığını Duyuramadı!

Beklenen İstanbul depreminin eli kulağında. Uzmanlara göre büyük deprem kapıya dayandı.
ÖZEL: Şenol İpek Yardım Çığlığını Duyuramadı!
Haberler / Gündem
13 Ağustos 2023 Pazar 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kesin arih verilemese de 2030 yılına kadar ortalama 7.2 büyüklüğünde bir deprem tehdidi altındayız.

İBB'nin hazırladığı raporda, İstanbul'da ortalama 14 bin 150 civarında can kaybı meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Depremin gündüz saatlerinde olması durumunda beklenen can kaybı ortalama 12 bin 400 civarında. Gece depreminde yaklaşık 8 bin 100, gündüz depreminde ise 7 bin 450 kişinin ağır yaralanması bekleniyor.

DEPREME İSTANBUL HALKI NE KADAR HAZIR?

Depremin eli kulağında olmasına rağmen, vatandaşların en büyük korkusu ise yetkililerin hala bu konuda önlem almaması. Ve en büyük şikayeti de toplanma alanlarının sadece parklar olması. Bunun yanı sıra toplanma alanı olarak gösterilen yerlerde barınmanın yanı sıra diğer WC ve banyo gibi ihtiyaçlar konusunda hiçbir önlem alınmaması...

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler, 11 ilimizde büyük yıkıma neden oldu. Depremlerde 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce insan ise yaralandı. Afet sonrası deprem bölgesindeki çalışmalara katılan sunucu Şenol İpek, dayanışma içinde olduğu arkadaşlarıyla beraber bir arama kurtarma ekibi kurmaya hazırlandıklarını destek için devlet kurumlarına da başvuracaklarını belirterek ekibe katılmak isteyenlere seslenmişti.

ŞENOL İPEK'İN ÇAĞRISI YERİNE ULAŞMADI

Fakat Şenol İpek'in bu teklifine devlet yetkilileri önceleri sıcak baksa da sonraları unutuldu. İpek, "Yaklaşık 250 kişilik bir grup olarak, sivil inisiyatifimizle bir arama kurtarma ekibi oluşturduk. Ve depremde Hatay'a giden ilk ekiplerden biriydik. Oradaki acıyı ve çaresizliği gördük ve mahalle timleri kurmaya karar verdik. İlk etapta herkes çok olumlu baktı ama devlet yetkililerinden hiçbir destek alamadık. Ve bu projemiz askıda kaldı. Çünkü bir depremde kimse kimseye yardım edemiyor, etse de eğitimini almadığı için yetersiz kalıyor. Olası bir İstanbul depreminde ilk 3 gün deprem bölgesine hiç bir yardım gelemiyor. Ankara'dan gelecek yardım bile en erken 75 saatte geliyor. Bunu ben değil bilim adamları söylüyor. Deprem zamanında ilk yardım edecek arkadaşındır, komşundur. Eğer ki bu eğitim alınmazsa sadece deprem zamanında elin kolun bağlı kalır sadece çığlık atarsın. O yüzden mahalle timleri kurulmasını istedik. Devlet yetkililerine bir kez daha sesleniyorum, bizlere destek olun" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın