Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Korona Yeniden Yükseliyor!

Uzman Doktor Özlem Kaynakgöz Uyardı!
ÖZEL: Korona Yeniden Yükseliyor!
Haberler / Sağlık
15 Ocak 2024 Pazartesi 06:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüs Vakaları Arttı, Endişe Başladı"Karahindiba ve C Vitamini Yüksek Meyve Tüketin"

Son günlerde üst solunum yolu şikayetiyle doktora başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlenirken, özellikle bebek ve çocuklarda daha fazla görülen halsizlik, öksürük, ağrı ve ateş gibi şikayetlerle hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor .İstanbul Tabip Odası; Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunun ciddi şekilde arttığını kaydetti.

Antibiyotik İyileşme Sürecini Uzatır

Kış aylarında özellikle solunum yolu enfeksiyonlarının oluşturduğu salgınların artmaya başladığını belirten Uzman Doktor Özlem Kaynakgöz, bu salgından nasıl korunacağımızı anlattı.

Dr. Kaynakgöz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Grip olduğunuzda yapabilecekleriniz; öncelikle bol su içilmek. Tavuk suyu çorbasının faydası bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bol bol adaçayı ve kekik çayı tüketilmeli. Grip enfeksiyonu sırasında, doktorunuz önermediği sürece antibiyotik kullanmayın, antibiyotik bağırsak floranızı bozar ve iyileşme sürenizi uzatır. Yapılan çalışmalarda influenza enfeksiyonu tedavisinde karahindiba yaprak ekstraktının etkisi bulunmuş, salatalarınıza karahindiba ekleyebilirsiniz. Probiyotikler bağışıklığınızı destekler, doğal probiyotik olan ev yapımı yoğurt tüketin. C vitamini takviyesi kullanımı böbrek taşı ve mide rahatsızlığına neden olabilir bunun yerine yüksek C vitamini içeren kivi, maydanoz, limon ve roka tüketmeye özen gösterin."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın