Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Elleriniz Yaşınızı Ele Vermesin!

Uzman estetisyen Aslı Mutlu, el gençleşleştirmenin püf noktalarını açıkladı..
ÖZEL: Elleriniz Yaşınızı Ele Vermesin!
Haberler / Sağlık
18 Şubat 2024 Pazar 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ellerimiz, yüzümüzle birlikte en çok göz önünde olan organlarımızdır. Birçok insan maalesef ki yüzüne gösterdiği özeni ellerine gösteremiyor.

Ellere özen gösterilmediği takdirde yaşımızı kolaylıkla ele verebiliyoruz. Yaşımızı en çok ellerimiz ele verir. Bunun nedeni en çok dış etkenlere maruz kalan travmaya uğrayan dokular olmasıdır. Kronolojik yaşla elimizin cilt altı dokusu kolajen desteği ve elastik liflerin yapısı bozulur cilt kırışmaya başlar üzerinde yaşa ve güneşe bağlı lekeler oluşur.

Uzman estetisyen Aslı Mutlu, el gençleşleştirmenin püf noktalarını açıkladı... Mutlu, "Güneş ışınları ciltte hasar yaratan en önemli etkendir. Bunun için yaz, kış her dönemde güneş koruyucu kullanmak oldukça önemlidir. Kısacası bakım ve koruma konularında ellerin genelde ihmal edilen ya da unutulan bir bölge olduğunu söyleyebiliriz. Bunun sonucu olarak da el derisinin incelmesi, ellerdeki lekeler, deri altı yağ dokusu kaybı, el kırışıklığı gibi problemler karşımıza çıkar. Deri altı yağ dokusunun kaybı cilt kalitesinde bozulma yaratır. Bu da ellerin cilt yüzeyinde elastikiyet kaybı yaşanmasına neden olur. Bu şekilde ellerin damarları daha net bir şekilde ortaya çıkar ve damarlı, cansız bir el görüntüsü oluşur. Ellerdeki leke problemi ve ellerdeki kırışıklıklar için kullandıgımız uygulamalardan biri de altın igne franksiyonel radyo frekans. Altın iğne cihazı aracılığı ile cildin daha alt katmanlarına radyofrekans enerjisi mikro iğneler ile gönderilir ve cildin altında kontrollü hasar yaratılır. Bu sayede cildin onarılması, yenilenmesi ve doğal kolajen sentezi tetiklenmiş olur. Cihazın uç kısmına kişiye özel başlıklar takılır. Bu başlıklarda cildin alt tabakalarına radyofrekans enerjisi ileten, derinliği ayarlanabilir mikro iğneler bulunur. Bu mikro iğneleme teknolojisi ile cildin en üst tabakasına zarar vermeden daha çok cildin alt tabakalarına yüksek radyofrekans enerjisi iletilir. Bu sayede cilt etkili bir şekilde tedavi edilirken yan etki oranı da en aza indirilmiş olur" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Muazzez
 18 Şubat 2024 Pazar 16:03
Çok doğru noktalara değinilmiş. Süper bir bilgi birikimi Bravo

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın