Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: 'Arifiye Halkının Önceliklerini Korumak İçin Yola Çıktım!'

CHP'nin Arifiye Belediye Başkan Adayı Zeki Özgür Yeni Günaydın'a konuştu
ÖZEL: 'Arifiye Halkının Önceliklerini Korumak İçin Yola Çıktım!'
Haberler / Gündem
24 Ocak 2024 Çarşamba 07:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Arifiye, Sakarya'nın gelişen ilçelerinden biri olarak biliniyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Arifiye Belediye Başkan adayı Zeki Özgür, projelerini Yeni Günaydın'a açıkladı...

Zeki Özgür kimdir, sizi biraz tanıyabilirmiyiz?

1972 Sakarya/Arifiye doğumluyum 4.kuşak Arifiyeliyim. Küçük yaşlarda başladığım ticaret hayatını birçok sektörde sürdürdüm aynı zamanda müteahhitlik yapmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Arifiye İlçesi'nin CHP belediye başkanı adayısınız? Siyaset arenasında olmaya nasıl karar verdiniz?

Genç yaşlarımdan beri siyasetin içinde olmama ve teklifler gelmesine rağmen aktif bir görevde bulunmadım son 4 yıldır arifiye belediye başkanlığı adaylığı için tabanda bir çalışma yapmaktaydım.

Hızla gelişen Arifiye'de gördüğünüz eksikler neler?

Bundan 15 yıl önce Arifiye ilçe statüsü kazanmasına rağmen ilçemiz modern ve gelişmiş bir ilçe olacağı yerde tam tersine geri gittiği herkes tarafından görülmektedir. Gençlerimizin vakit geçirebileceği hiçbir sosyal etkinlik ve eğlence alanı bulunmamaktadır. Gençlerimiz için kafeler caddesi yapacağım ve yine ailelerin eş ve çocuklarıyla çıkıp kaliteli zaman geçirebileceği yaşam alanları bulunmamaktadır. Aileler için hafta sonları müzikli çay bahçeleri yapacağım. Nüfusumuz elli bini aşmasına rağmen ulaşımda çok büyük eksiklikler bulunmaktadır bununla ilgili yaptığım anket çalışmasında vatandaşlarımızın yüzde 85 i olumsuz görüş bildirmektedir. Burada kanaatim elli bin nüfus ile ilçenin yöneticileri dalga geçmektedirler ve ayrıca ilçemizin yüzde 80'inde yollar tamamıyla köstebek yuvasından farksızdır. Şöyle özetlemek gerekirse yol, kanalizasyon, ulaşım(yeterli miktarda elektrikle çalışan çevre dostu dolmuş hattı belediye otobüsü ve yıllardır çalıştırılmayan raylı sistemi çalıştıracağım), kreş, eğlence merkezi, aydınlatma, giriş çıkış kör noktaları, kütüphane, etüt merkezi, işsizlik, kadınlarımızın el emeklerinin değerlenmesi konusu gibi ve daha saymakla bitiremeyeceğim sorunlar mevcuttur.

Başkan seçildiğiniz takdirde Arifiye İlçesi'nde neler yapacaksınız?

Yılların verdiği bilgi ve birikimim ile takıldığım yerde bireysel davranmak yerine işinin ehli uzmanlardan destek alarak Arifiye'nin bu ve daha sayamadığım bir çok eksiğini ben yaptım değil biz yaptık mantığıyla yola çıkarak kısa sürede modern bir ilçe haline getirmeyi planlıyorum.

Bölgenin eksikleri konusunda nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Arifiye halkına şunları söylemek istiyorum son 20 yıldır yapılanlar ortadadır hiçbir vatandaşımızı kırmadan hak yemeden ilçemizi Sakarya'nın bir incisi haline getirmeyi planlıyorum parti ve insan ayrımı yapmadan insanları bugün git yarın gel sonra hallederiz gibi söylemlerle oyalamak yerine çözüm odaklı bir çalışma yapacağıma söz veriyorum. Tüm arifiyeli hemşehrilerimizin desteğini bekliyorum.Gençler ve çocuklarımız için milli ve dini bayramlarda şenlikler yaparak millilik duygularını pekiştireceğiz. İlçemiz konum olarak Türkiye nin önemli bir noktasında olup güçlü sanayi kuruluşlarına sahiptir bu gücüde ikili ilişkilerimizi emri vaki yapmadan arkamıza alacağız. Ayrıca Türkiye'deki kurumsal firmalardan teklif alıp vatandaşlarımızı bir araya getirip uygun taksitler halinde bir anlaşma yaparak çatılarına güneş panelleri koydurup elektrik faturalarına son vereceğiz. Beni sosyal medyadan takip etmek isteyen değerli halkımız instgramdan @zekiozgurofficial olarak takip edebilirler.

YENİ GÜNAYDIN ÖZEL / ÖZLEM UÇAR

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Y.A
 24 Ocak 2024 Çarşamba 19:35
Arifiye hizmetler konusunda seni bekliyor. Apacağından hiç kuşkum yok sonuna kadar arkandayız hep beraber başaracağız. Bu zorlu yolda başarılar diliyorum.
 Suad
 24 Ocak 2024 Çarşamba 17:52
Dediklerini yapacağını biliyorum...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın