Yeni Günaydın
Geri

O Besin Dişleri İnci Gibi Yapıyor!

Diş sağlığı ve dişlerin beyaz olması herkes için oldukça önemli.
O Besin Dişleri İnci Gibi Yapıyor!
Haberler / Sağlık
26 Ağustos 2022 Cuma 21:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Herkesin hayali sağlıklı bir dişe ve beyaz gülüşlere shaip olmaktır. Ancak bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Bakımı yapılmayan bir diş sararmaya ve bir süre sonra ise canlılığını kaybetmeye başlıyor.

Bunun dışında da diş etlerinde çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor. Fazla kahve tüketimi, çikolata yemek, sigara - alkol tüketmek ve yanlış fırçalama gibi birçok neden dişlerin sararmasına sebebiyet veriyor.

Düzenli diş kontrolü yaptırmak ve dişlere zarar vermeyecek besinler tüketmek, olumsuz tabloyu olumluya çevirebilir. Beyaz gülüşlere kavuşmak günümüzdeki şartlarda hayal değil. Ama bunu doğal yollarla yapmak oldukça değerli.

Çocukluk döneminde başlayan diş bakımı için geç kaldığınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Çünkü bazı besinler dişlerimize fayda sağlıyor ve kaybettiği canlılığı geri kazandırma noktasında yardımcı oluyor.

BU BESİNLERDEN BİRİSİ İSE BİTTER ÇİKOLATA

İçeriğinde yüksek oranda polifenoller barındıran bitter çikolata, diş yüzeyinde bakterilerin tabakalaşması önlüyor. Herkesin sevdiği bu besin, dişler açısından bulunmaz bir dost.

Ağız içindeki enfeksiyon riskini azaltan bitter çikolatadan günde bir parça tüketerek, bu faydayı elde edebilirsiniz. Ancak bu durumun aşırıya kaçması, dişlere yeniden zarar verebilir. Bu nedenle ölçülü olmak gerekiyor.

Ayrıca dişleriniz çürükse ve ağrı çekiyorsanız, bu yöntem işe yaramayabilir. Hatta işleri daha çok kötüleştirebilir. Bu nedenle vermiş olduğumuz yönteme başvurmadan önce bir diş doktoruna görünmenizi öneriyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın