Yeni Günaydın
Geri

NASA'nın Mars'taki Gezgini InSight, Gün Doğumunu Yakaladı.

InSight için açılan Twitter hesabı, Kızıl Gezegen'de güneş doğarken çekilen fotoğraflarla hazırlanan görüntüyü 13 Nisan'da paylaştı.
NASA'nın Mars'taki Gezgini InSight, Gün Doğumunu Yakaladı.
Haberler / Gündem
17 Nisan 2022 Pazar 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

InSight'ın ağzından atılan tweet'te şu ifadelere yer verildi: ''Mars'taki gündoğumundan hiç bıkmayacağım. Uzaktaki o nokta her sabah gökyüzünde daha yükseğe tırmanıyor ve bana ayaklarımın altındaki gümbürtüleri dinlemek için bir tur daha enerji veriyor.''

InSight, Kızıl Gezegen'e 2018'de indi. Uzay aracı, Mars'ın derinliklerini incelemek ve sismik faaliyetlerden yola çıkarak volkanik aktiviteye dair izler bulmakla görevli.

Gezgin bu amaçla yüzeyin altındaki en ufak titreşimleri bile algılayabilen son derece gelişkin cihazlar taşıyor.

InSight, geçen sene enerji kriziyle boğuşmuştu. Güneş panellerinin tozla kaplanması yüzünden görev tehlikeye girmişti. Yapılan çalışmalarla InSight görevinin başına dönmüştü.

Ayrıca uzay aracı ocakta meydana gelen toz fırtınası yüzünden güvenli moda geçse de 15 Şubat'ta kurtarılmıştı. InSight'in en az Aralık 2022'ye kadar çalışması hedefleniyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın