Yeni Günaydın
Geri

NASA: Çin Ayı Kendi Toprağı İlan Edebilir!

NASA Başkanı Bill Nelson, kendine ait bir uzay istasyonu inşa etme çalışması içinde olan Çin’in, yakın gelecekte Ay’ı kendi toprağı ilan edebileceğini söyledi.
NASA: Çin Ayı Kendi Toprağı İlan Edebilir!
Haberler / Dünya
4 Ocak 2023 Çarşamba 06:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) Başkanı Bill Nelson, kendine ait bir uzay istasyonu inşa etme hazırlığında olan Çin’e yönelik açıklamalarda bulundu.

Çin’in, Ay’ı kendi bölgesi olarak talep edebileceğini ve ABD astronotlarının Ay’a inmesini yasaklayabileceğini söyledi.

"Ay’ı kendi toprağı ilan edebilir"
İHA'nın haberine göre Bill Nelson, "Ben ve NASA’daki diğer uzmanlar, Çin Ay’a ulaştığında, burada ne yapmayı planladığı konusunda ABD adına giderek daha fazla endişeleniyoruz. Çünkü, kendine ait bir uzay istasyonu inşa etmeye çalışan Çin, yakın bir gelecekte Ay’ı kendi toprağı ilan edebilir." ifadelerini kullandı.

"Bu ülke, Ay yüzeyinde kaynaklar açısından zengin yerleri tutmaya çalışıyor." diyen Nelson, "Şurası bir gerçek ki süper güçler, uzayı parselleme yarışı içinde. Bu nedenle Çin’in bilimsel araştırma kisvesi altında Ay’da bir yere ulaşmamasına dikkat etsek iyi olur. Çin dediğim gibi yakın bir gelecekte diğer ülkelere ‘Uzak durun buradan, çünkü burada biz varız, Ay bizim hâkimiyetimiz altında’ diyebilir." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın