Yeni Günaydın
Geri

‘Modern Sülün Osman’ AK Parti'den Aday Adayı!

'Modern Sülün Osman adını değiştirdi' Rüşvet ve dolandırıcılıktan yargılanan Doğan Çelik Şimdi AKP'den aday adayı!
‘Modern Sülün Osman’ AK Parti'den Aday Adayı!
Haberler / Politika
16 Mart 2023 Perşembe 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kendisini eski hakim yeni istihbaratçı olarak tanıtan ve ‘modern Sülün Osman’ adıyla anılan Doğan Çelik, AKP İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. Çelik 2008 ve 2020 yıllarında farklı suçlamalarla tutuklanarak cezaevine girmiş, 2014 yılında da adını değiştirmişti. Gazeteci Barış Terkoğlu, Doğan Çelik'in hikayesini yazdı.

2008 yılında 'silahla tehdit' ve 'rüşvete zorlama' suçlarından ceza alan 2020 yılında ise ‘rüşvet vermek’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘dolandırıcılık’ suçlarından tutuklanan Doğan Çelik, AKP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında Doğan Çelik'e dikkati çekti. Terkoğlu, "Sonunda, bir zamanların Şükrettin Çelik’i, kimilerine göre 'modern Sülün Osman'ı kendisini MİT’çi olarak tanıtan, sahte hâkim-savcı kartlarıyla gezen, kendi ifadesine göre 'Yargıda Birlik finansörü', adliyede dava dosyalarını çözen, bu yüzden rüşvet ve dolandırıcılıktan yargılanan, eski hükümlü Doğan Çelik, AKP Milletvekili aday adayı olarak karşımızda" değerlendirmesini yaptı.

'Kendisini MİT'çi olarak tanıtan, sahte hakim-savcı kartlarıyla gezen'

Terkoğlu, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Çelik, kendisi hakkında, geçmişini unutturacak çeşitli haberler yaptırmış. Hakkında 'hayırsever işadamı' yazdırmış. Devletin Anadolu Ajansı bile, 31 Mart 2021’de, Kenan Evren’in Marmaris’teki Beyazev’ini Çelik’in aldığını, darbelere karşı demokrasi müzesi yapacağı haberini servis etmiş.

Haberde, 'şehit kardeşi' olarak tanıtılan Çelik’in adeta reklamı yapılmış. Sonunda, bir zamanların Şükrettin Çelik’i, kimilerine göre 'modern Sülün Osman'ı, kendisini MİT’çi olarak tanıtan, sahte hakim-savcı kartlarıyla gezen, kendi ifadesine göre 'Yargıda Birlik finansörü', adliyede dava dosyalarını çözen, bu yüzden rüşvet ve dolandırıcılıktan yargılanan, eski hükümlü Doğan Çelik, AKP Milletvekili aday adayı olarak karşımızda. Olur verilirse vekil bile olacak.

Kim bilir, belki de söylediği gibi, 'bildiği işi yapmaya', AKP sıralarında vekil olarak devam edecek! Sonra biz oturup felaketimizi konuşacağız. Ne deprem ne sel… Felaketin doğadan değil, insanın kendi elinden olduğunu unutarak!"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın