Yeni Günaydın
Geri

Mesajlaşma Tarzınız Kişiliğinizi Yansıtıyor!

Profesyonel bir yaşam koçu, en yaygın üç mesajlaşma tarzını inceledi ve kişiliğiniz hakkında ne anlama gelebileceğini paylaştı.
Mesajlaşma Tarzınız Kişiliğinizi Yansıtıyor!
Haberler / Yaşam
10 Ocak 2023 Salı 18:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaşam koçu TikTok'ta, "Karşı tarafın söylediği her şeye her zaman yanıt veriyorsanız, başkalarına karşı aşırı duyarlısınızdır ve muhtemelen terk edilme korkunuz var demektir" dedi

Profesyonel bir yaşam koçu, en yaygın üç mesajlaşma tarzını inceledi ve bunların nihayetinde kişiliğiniz hakkında ne anlama gelebileceğini paylaştı.

@francescapsychology kullanıcı adlı Francesca, TikTok'ta sık sık kişinin beden dili, aklından geçenler veya gündelik konuşmaları gibi günlük iletişim biçimleri hakkında videolar paylaşıyor. Lisans eğitimini Londra'daki Şehir Üniversitesi'nin psikoloji bölümünde tamamlayan yaşam koçu, yakın zamanda paylaştığı videoda kişilerin mesajlaşırken kullandığı üç farklı tarzı ve bu tarzların kişilik hakkında neler söyleyebileceğini inceledi.

Yaşam koçu, mesajlaşırken "her zaman konuşmadaki son sözü söyleyenlerin" büyük olasılıkla "terk edilmekten" endişe duyduklarını dile getirerek sözlerine başladı.

"Bu sadece bir beğeni ya da bir emoji ile olsa bile" diye açıkladı.

Ve karşı tarafın söylediği her şeye her zaman yanıt veriyorsanız, başkalarına karşı aşırı duyarlısınızdır ve muhtemelen terk edilme korkunuz var demektir.

Francesca ikinci mesajlaşma tarzı için "uzun bir paragraf yerine bir sürü kısa mesaj" gönderenleri inceledi.

Bu tarz mesajlaşanlar hakkında "Muhtemelen dikkat süreniz kısa ve odaklanamıyorsunuz" dedi.

Muhtemelen siz de Z kuşağındansınız.

Videosunu "bir sürü emoji kullanan" üçüncü mesajlaşma grubunu ele alarak bitiren Francesca, bu tür mesajlaşmanın büyük olasılıkla "çok hareketli ve dışa dönük birisi olduğunuz" anlamına geldiğini söylüyor.

Bugün itibarıyla video 357 binden fazla kez görüntülendi ve TikTok kullanıcıları yorumlarda Fracesca'nın mesajlaşmaya bakışına katılıp onunla ilgili espri yapıyor.

Biri "'Terk edilme korkusu' bu benim" yazarken, bir diğeri "'Muhtemelen siz de Z kuşağındasınız', bu bana dokundu" diye ekledi.

Üçüncü bir kişiyse "Ya ben bunların üçü birdensem?" dedi.
 
Öte yandan videoyuizleyen bazı kişiler, bu mesajlaşma tarzlarına sahip olsalar bile bunun kişilikleri hakkında çok fazla şey ortaya koymadığını düşündüklerini ifade etti.

Bir kişi, "Bir numarayı yapıyorum çünkü insanları okundu/görüldü durumunda bıraktığımda kendimi kötü hissediyorum" yazdı.

Bir başkası şöyle ekledi:

Birincisi, hayır, sadece son sözü söylemeyi seviyorum.

Üçüncüsü, hayır, son derece içe dönük biriyim ve mesajlar başkalarıyla konuşmak için sahip olduğum birazcık nezaketin kendisi.

Bazı kişiler mesajlaşma şekillerinin kiminle mesajlaştıklarına bağlı olduğunu belirtirken, bunlardan biri "Aldığım mesaja aynı enerjiyle karşılık verme eğilimindeyim. Kısa mesaj atarlarsa kısa cevap veririm. Emoji atarlarsa emojiyle cevap veririm" dedi.

Francesca'nın yanı sıra, yaygın mesajlaşma biçimlerini inceleyen ruh sağlığı odaklı yayınlar da var. Kişinin duygusal sağlığı hakkında bilgi veren, kanıta dayalı bir site olan VeryWellMind'e göre, uzun mesajlar iletişim kurmanın en iyi yolu olmayabilir.

Yayın, "Uzun mesajlar göndermek, özellikle de iş yerinde meşgul olan ya da bir projeyi tamamlamaya çalışan kişiler için can sıkıcı olabilir" diye yazıyor.

Site ayrıca, mesajlaşmak "birincil iletişim biçiminiz" olduğu sürece, "derinlemesine konuşmaların metin üzerinden yapılabileceği koşulların" hâlâ mevcut olduğuna da dikkat çekiyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın