Yeni Günaydın
Geri

Memur ve Emeklinin Zam Oranı Belli Oldu!

Emekliler yüzde 22.72 fark alacak, memurun 5 aylık farkı yüzde 17.72 oldu
Memur ve Emeklinin Zam Oranı Belli Oldu!
Haberler / Ekonomi
3 Haziran 2024 Pazartesi 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi ile işçi emeklilerinin alacağı 5 aylık enflasyon farkları da belli oldu.

Mayıs ayında enflasyon aylık yüzde 3.37 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16, Nisan ayı için yüzde 3,18, Mayıs ayı için de yüzde 22.7 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Ocak-Mayıs dönemine ilişkin 5 aylık enflasyon yüzde 22.72 olarak açıklandı.

Ekonomim'de yer alan habere göre,Toplu sözleşme gereği memur ve emeklileri yüzde 10 artış yanı sıra enflasyonun yüzde 15’i aşan kısmı üzerinden de artış alacaklar.

Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Net rakamlar ise Haziran ayına ilişkin enflasyon verisinin de belli olmasıyla netleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 3,37 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 75,45 seviyesine yükseldi. Ekonomistlerin beklentisi mayıs ayında TÜFE'nin yüzde 3,04 oranında artması, yıllık bazda ise yüzde 74,89 seviyesine yükselmesi yönündeydi.

Enflasyon ocak ayında yüzde 6,70 oranında artış gösterirken; şubatta yüzde 4,53 yükselişle beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti. Martta yüzde 3,16 artış gösteren enflasyon, nisanda yüzde 3,18 olmuştu.

ENAG yüzde 5,66 olarak açıkladı Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) mayıs ayında yüzde 5,66 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 120,66 olarak gerçekleşti.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın