Yeni Günaydın
Geri

Mehmet Şimşek’le İlgili Olay ‘İstifa’ İddiası!

Resmi açıklama geldi…
Mehmet Şimşek’le İlgili Olay ‘İstifa’ İddiası!
Haberler / Gündem
21 Ağustos 2024 Çarşamba 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Araştırmacı Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2 hafta önce istifa ettiğini iddia etti. Mehmet Şimşek'i istifadan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın döndürdüğünü ileri süren Erol Mütercimler’in açıklamalarına dair ise resmi açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi yasası planlandığı gibi çıkmadığı gerekçesiyle iki hafta önce istifa ettiği ileri sürüldü. Erol Mütercimler, Şimşek’i ‘istifadan’ döndüren kişinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olduğunu iddia etti.

Kişisel YouTube hesabından paylaştığı videoda “Pazar günü önemli bir toplantıdaydım. Orada çok önemli bir bilgi öğrendim” diyerek açıklamalarda bulunan Mütercimler, “Mehmet Şimşek iki hafta önce istifa etmiş fakat Cumhur reisi yardımcısı var biliyorsunuz, Cevdet Yılmaz araya giriyor ve zor bela razı ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ise sosyal medyada gündem olan “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM'nin X hesabından yapılan açıklamada ifadeler şu şekilde olurken, Bakan Şimşek'in de kişisel sosyal medya hesabından paylaşımı 'retweet'lediği görüldü:

"Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz."


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın