Yeni Günaydın
Geri

Maymun çiçeği Virüsü Avrupa’ya Sıçradı!

Dünya Sağlık Örgütü'nü alarma geçiren Maymun çiçeği vakası İsveç'te de tespit edildi. İsveç Sağlık Bakanı Jakob Forssmed, virüsün daha ağır bir varyantının ülkede görüldüğünü söyledi.
Maymun çiçeği Virüsü Avrupa’ya Sıçradı!
Haberler / Gündem
16 Ağustos 2024 Cuma 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İskandinavya ülkelerinden İsveç’te Maymun çiçeği vakası görüldü. İsveç Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, “Bugün öğleden sonra İsveç’te, Clade I türü ağır bir M çiçeği vakası tespit edildi” dedi. İsveç Kamu Sağlık Ajansı’ndan yapılan açıklamada, virüs tespit edilen kişiye hastalığın Afrika’da bulaştığı belirtildi.


DSÖ “KÜRESEL ACİL DURUM” İLAN ETMİŞTİ
Maymun çiçeği virüsü (mpox), Afrika’da etkisini göstermeye başladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika’yı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle “küresel acil durum” ilan etti. DSÖ, iki sene önce de aynı hastalıkla ilgili acil durum açıklaması yapmıştı. Ancak maymun çiçeği virüsünün şu an görülen ve Clade I adı verilen türünün daha bulaşıcı.

TÜRKİYE’DE GÖRÜLDÜ MÜ?
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’de maymun çiçeği hastalığına rastlanmadığı ve kısıtlama ya da ek tedbir ihtiyacının bulunmadığı belirtildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle: “14 Ağustos 2024’te Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen Acil Durum Komitesi Toplantısı’nın ardından M çiçeği (mpox) hastalığının uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğu açıklanmıştır. Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır. Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla süreç hassasiyetle takip edilmektedir. Güncel bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın