Yeni Günaydın
Geri

Mastodon'la Dalga Geçti!

Elon Musk, Twitter'ı bırakıp Mastodon'a gidenlerle dalga geçti
Mastodon'la Dalga Geçti!
Haberler / Medya
8 Kasım 2022 Salı 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Elon Musk'ın Twitter'dan uzaklaşmak isteyen pek çok kişinin benimsediği alternatif site Mastodon'la dalga geçtiği görülüyor.

Musk, Twitter'ı devraldığından bu yana geçen günlerde yeni politika ve özellik kararlarıyla tepkilere yol açtı. İçerik denetiminin önemli ölçüde değişmesi önerisinin yanı sıra kararlar, daha önce bir kullanıcının kimliğinin doğrulandığına işaret eden mavi tik karşılığında aylık 8 dolar ücret almayı kapsıyor.

Söz konusu tepkiler sürerken, iyi bilinen birçok kullanıcı siteyi halihazırda terk etti veya bırakmakla tehdit etti. Bazıları, son günlerde muazzam miktarda kayıt alan, Twitter'a açık kaynaklı bir alternatif olan Mastodon'a geçti.

Fakat siteyi "Masterbatedone" (Mastürbasyonyapıldı) diye niteleyen Musk'ın, yer değiştirenlerle alay ettiği görüldü. Musk, ABD'li ekonomist Paul Krugman'ın platforma kaydolurken teknik sorunlarla karşılaştığı görülen paylaşımlarını vurguladı.

Mastodon, platforma gelen yoğun kayıt taleplerinin ortasında bir dizi teknik sorundan etkilendi. Ayrıca kullanıcıların paylaşım yapmak için bir sunucuya kaydolmasını gerektirdiğinden, kullanımı Twitter'dan çok daha karmaşık.

Krugman, siteyi kullanırken yaşadığı sorunları da Twitter hesabından paylaşmıştı.

Siteye geçen hafta 230 bin kullanıcı kaydoldu, birçok kullanıcı Twitter tarafından daha fazla hamlenin onları siteden ayrılmaya zorlaması ihtimaline karşın Mastodon'a kaydoluyor.

Platforma kaydolmak için tüm yönergeleri burada bulabilirsiniz.

Musk, Twitter'daki liderliğini eleştirenlere, bu görevi resmen devralmadan önce bile düşmanca bir yaklaşım sergilemişti. Bu durum onu politikacı Alexandria Ocasio-Cortez'le kamuoyu önünde tartışmaya itti ve komedyen Kathy Griffin, Musk'ı taklit ettikten sonra şirket onun hesabını kapattı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın