Yeni Günaydın
Geri

Masa 6 Liderle Toplandı!

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı krizi çözüldü, masa 6 liderle toplandı.
Masa 6 Liderle Toplandı!
Haberler / Politika
6 Mart 2023 Pazartesi 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı krizinin ardından Millet İttifakı 6 liderle yeniden toplandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sürpriz bir ziyarette bulundu. Akşener o görüşmede iki başkana, cumhurbaşkanı yardımcılığı formülünü önerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşen Akşener, Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı bugünkü toplantıya katılma kararı aldı.

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı krizi çözüldü, masa 6 liderle toplandı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ederek masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcıları olmaları önerisini sunduğunu söyledi.

Daha sonra ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener bir otelde bir araya geldi. Görüşmeye İmamoğlu ve Yavaş'ın da katıldığı belirtildi.

Görüşmeler devam ederken saat 14.00'te yapılması planlanan Millet İttifakı'nın toplantısı ileri saatlere ertelendi.

AKŞENER YENİDEN MASADA

Kılıçdaroğlu ile görüşen Akşener, Millet İttifakı'nın bugünkü toplantısına katılma kararı aldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Toplantının ardından, ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. İsmin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

Aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcılarının da açıklanması bekleniyor. Bu arada 11 maddelik geçiş süreci yol haritasının da kamuoyuyla paylaşılacağı edinilen bilgiler arasında.

AKŞENER, İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A ÇAĞRI YAPMIŞTI

6'lı masanın son toplantısında, Kılıçdaroğlu'na karşı cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu ve Yavaş isimlerini önerdiğini açıklayan Akşener, "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi, bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı." diyerek İmamoğlu ve Yavaş'a "Millet sizi göreve çağırıyor." diye seslenmişti.

Bu çağrının ardından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Twitter hesaplarından art arda yaptıkları paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın