Yeni Günaydın
Geri

Marka Hizmetlerinde Rekabet Artıyor!

Müzik sektörünün önemli unsurlarından birisi de tanıtım ve pazarlama hizmetlerinde rekabet giderek tırmanıyor.
Marka Hizmetlerinde Rekabet Artıyor!
Haberler / Medya
2 Eylül 2023 Cumartesi 21:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tanıtım ve pazarlama müzik dünyasının olmazsa olmaz işleri arasında yer alıyor. Dijital dünya öncesinde bu çalışmaları genellikle yapım şirketleri üstleniyordu. Sanatçılara bu hizmetlerin yanında avans da veren yapım şirketleri yapımların haklarını belirli bir süreliğine devir alıyorlardı.

Dijital dünya sanatçılara repertuarlarını platformlara doğrudan yükleme olanağı verse de tanıtım ve pazarlama ihtiyacı ortadan kalkmadı, hatta daha da arttı. Bu durumda repertuarlara içerik sağlayan The Orchard ve Believe gibi kuruluşların başını çektiği “ marka hizmetleri” (Label Services) gelişmeye başladı.

Bu servislerin başta gelen özellikleri arasında farklı sözleşmeler imzalamaya açık olmaları geliyor. Majör şirketlerin standart sözleşmelerine karşın bu servisler taleplere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

YZ uygulamalarının artmasıyla birlikte marka hizmetlerinin bağımsız sanatçı ve şirketlere verdikleri hizmetlerin daha da esnekleşeceğini öngörmek mümkün.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın