Yeni Günaydın
Geri

Madenin Kara Kutusu Açılacak!

Bakan Dönmez'den maden faciasına ilişkin açıklama geldi.
Madenin Kara Kutusu Açılacak!
Haberler / Gündem
18 Ekim 2022 Salı 19:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bartın'daki maden faciasına ilişkin TBMM'yi bilgilendiren Bakan Dönmez, söz konusu madende son denetimin ağustos ayında yapıldığını ve olumsuz bir duruma rastlanmadığını söyledi. Dönmez, patlama öncesi madende kaydedilen metan gazı oranlarını da açıkladı.

Bartın'da yaşanan ve 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası Meclis gündemine taşındı. Cuma günü meydana gelen patlamaya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, milletvekillerini bilgilendirdi. 

Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kazayla ilgili 6 savcı görevlendirilmek suretiyle adli süreç başlatılmıştır. Bakanlığımız tarafından idari ve teknik denetimler başlatıldı. Sayıştay raporları gündeme getirilmiştir. Sayıştay, TBMM adına kamu idarelerinin mali faaliyet karar ve işlemlerini denetlemekle görevlidir. 2017-19 Sayıştay raporlarında yer alan hususların dikkate alınmadığı iddiası ortaya atılmıştır.

"UÇAKLARDA OLDUĞU GİBİ KARAKUTU VAR"

Maden ocağının patlayacağı iddialarına da açıklık getirmek istiyorum. 24 saat boyunca sürekli izlenmekte ve bilgiler kayıt altına alınmaktadır. İşletmemizde aynı uçaklarda olduğu gibi 'karakutu'muz var. Tüm ölçümler, her türlü telsiz ve telefon konuşması kayıt altında. Bunların hepsi incelemeye ve denetime tabi olacak. En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak. Sorumlu kimse ortaya çıkarılacak, kimseyi gizlemeyeceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın