Yeni Günaydın
Geri

META'dan Dikkat Çeken Türkiye Adımı!

META'nın yaşanan gelişmeler sonrasında Türkçe bilen yönetici pozisyonu için ilan verdiği ortaya çıktı.
META'dan Dikkat Çeken Türkiye Adımı!
Haberler / Gündem
5 Ağustos 2024 Pazartesi 08:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de Instagram'a erişim kısıtlanmıştı. Instagram'a 'katalog suç' kapsamında erişim engeli geldiği aktarılmıştı. Karar üzerinden 48 saat geçerken Türkiye ile META yetkilileri arasında görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti. META'nın yaşanan gelişmeler sonrasında Türkçe bilen yönetici pozisyonu için ilan verdiği ortaya çıktı.

Türkiye'de sosyal medya platformu Instagram'a erişim 2 Ağustos sabahı durdurulmuştu. BTK, re'sen kapatma kararı alırken başta erişim engelinin neden getirildiği bilinmiyordu.

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "En son bütün uyarılarımıza rağmen katalog suçları dediğimiz bir çerçeve var, o çerçeve kapsamında kendilerini uyardık; gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları kanunumuza uymayan tarafları giderip hassasiyetlerimizi yerine getirdikleri zaman erişim yasağını kaldırmış olacağız. Biz mutlaka bunu takip ediyoruz onlarla iletişim halindeyiz, söylediğimiz birçok şeyi yerine getirdiklerini söyleyebilirim ama bazen bu karşılık bulmayabiliyor; özellikle hem kanuni hukuki olarak koyduğumuz kurallar, hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz" demişti.

48 SAAT SONUNDA AÇILIYOR AMA...
Mahkeme kararı olmadan alınan erişim engeli 48 saat sonunda kalkıyor ama katalog suç kapsamında alınan kararlarda bu şart aranmıyor.

İLAN VERDİLER
Son gelişmeler sonrasında Türkiye ile Instagram'ın bağlı olduğu META arasında görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti. META'nın Türkçe bilen yönetici pozisyonu için ilan verdiği ortaya çıktı.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın