Yeni Günaydın
Geri

Lviv'de Kritik Üçlü Zirve Başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv’de Zelenski ile bir araya geldi.
Lviv'de Kritik Üçlü Zirve Başladı!
Haberler / Dünya
18 Ağustos 2022 Perşembe 17:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın Lviv kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi. Erdoğan, Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres arasında Lviv'deki üçlü zirve başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin davetine icabetle ülkenin batısındaki Lviv kentine geldi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana ilk kez ülkeye ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, tarihi Potocki Sarayı’nda Zelenski ile görüşme gerçekleştirdi.

ZİYARETİN ANA GÜNDEM MADDELERİ

Erdoğan, Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımıyla Lviv’de üçlü bir görüşme de gerçekleştirilecek.

Üçlü görüşmede Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin arttırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak.

Masaya yatırılacak konulardan biri de Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’nde yaşananlar olacak. Rus kuvvetlerinin ele geçirdiği santrale son günlerde füze saldırıları atarken, iki taraf söz konusu saldırılar için birbirlerini suçluyor.

Erdoğan, Zelenski ve Guterres’in üçlü görüşmenin ardından ortak basın toplantısı için kamera karşısına geçmesi bekleniyor.

ERDOĞAN-ZELENSKİ SON OLARAK 3 ŞUBAT'TA YÜZ YÜZE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile en son 3 Şubat’ta Kiev’de yüz yüze görüşme gerçekleştirirken, iki lider arasında savaşın başından bu yana birçok kez telefon görüşmesi yapılmıştı.

ZİRVE BAŞLADI

Erdoğan, Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres arasında Lviv'deki üçlü zirve başladı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın