Yeni Günaydın
Geri

Lottie Moss 'Zayıflama İlacı' İtirafıyla Gündemde!

Dünyaca ünlü süper model Kate Moss’un kendisi gibi modellik yapan kardeşi Lottie Moss, zayıflama ilacını kullandığını itiraf etti
Lottie Moss 'Zayıflama İlacı' İtirafıyla Gündemde!
Haberler / Magazin
12 Eylül 2024 Perşembe 19:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyaca ünlü süper model Kate Moss’un kendisi gibi modellik yapan kardeşi Lottie Moss, zayıflama ilacını kullandığını itiraf etti ve tekrar kullanmaktansa “ölmeyi” tercih edeceğini söyledi.

26 yaşındaki model, iki hafta boyunca yüksek dozda kilo verme ilacı kullandıktan sonra hastaneye acil olarak kaldırıldığı sırada nöbet geçirdi ve şiddetli bir şekilde hastalandı.

Ozempic'i kullanmayı düşünenlere bir uyarı niteliğindeki deneyimlerini anlatan Moss, ilacı ciddi anlamda "tehlikeli" olarak niteledi.

100 KİLODAN FAZLA OLAN KİŞİLERE YÖNELİKMİŞ 
Moss, sağlık görevlileri tarafından muayene edildikten sonra bacağına enjekte ettiği Ozempic dozunun, kendisi 50'li kilolarda olmasına rağmen en az 100 kilo olan birine verilmesi gerektiğini öğrendi.

"Dream On" adlı podcast'inde konuşan model, "Keşke almadan önce bilseydim dediğim küçük şeyler bunlar. Ama aldım, bacağıma enjekte ettim ve bu hayatımda verdiğim en kötü karardı. Bu herkes için bir uyarı. Lütfen, almayı düşünüyorsanız almayın, buna değmez." dedi.

OnlyFans yıldızı, ilacı kullandıktan sonra kusma, şiddetli susuzluk, solgunluk, aşırı kilo kaybı ve yüz-el kasılması gibi ciddi yan etkiler yaşadığını anlattı.

Moss, ilaca başlarken 60 kilo olduğunu, ilk dozdan sonra 57 kiloya düştüğünü ve gördüğü en düşük kilonun da 53 olduğunu söyledi. 

Tip 2 diyabet hastası yetişkinlerin tedavisinde kullanılan ve kilo verme sürecinde de oldukça etkili olduğu iddia edilen Ozempic iğnesi, ünlüler arasında da son derece popüler. 

Ancak uzmanlar Elon Musk, Oprah Winfrey, Rebel Wilson gibi ünlülerin de favorisi olan ve GLP-1 reseptör agonistlerinin yer aldığı bu ilacın kişide depresyon gibi ruh sağlığı sorunları veya intihar riskini artırma olasılığına dikkat çekiyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın