Yeni Günaydın
Geri

Liderlerin Miting Takvimi!

Seçime sayılı günler kala iki büyük ittifakın liderlerinin miting takvimleri de netleşti.
Liderlerin Miting Takvimi!
Haberler / Politika
28 Nisan 2023 Cuma 08:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Seçime sayılı günler kala iki büyük ittifakın liderlerinin miting takvimleri de netleşti. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında rahatsızlanmasının ardından bazı programları ertelenirken, bundan sonraki mitinglerin sayısında bir seyreltmeye gidilebileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise bir gün sonra İzmir’de meydana çıkacak. Kılıçdaroğlu’nun 30 Nisan’da ittifak ortaklarıyla İzmir’de olduğu saatlerde Erdoğan da Ankara Millet Bahçesi’nde Cumhur İttifakı seçmeniyle buluşacak.

İki büyük ittifak arasındaki asıl büyük restleşme ise, 7 Mayıs günü İstanbul’da gerçekleşecek. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun büyük İstanbul mitinglerinin aynı güne denk gelmesiyle 11.3 milyon seçmenin yaşadığı İstanbul, seçim yarışının da en renkli görüntülerine sahne olacak.

Ancak her iki mitingin aynı gün yapılacak olması, görevlendirilecek polis sayısı, kapatılacak yollar, kurulacak güvenlik alt yapısı gibi başlıklarda sıkıntı yaşanabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Yenikapı ve Maltepe

Avrupa yakasındaki Yenikapı Meydanı ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Erdoğan’ın öncelikli alternatiflerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortaklarıyla birlikte sahneye çıkacağı adresin ise Anadolu yakasındaki Maltepe Miting Alanı olması planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın