Yeni Günaydın
Geri

Kör Edebilecek Akım: Kırlangıç Otu Tedavisi!

Kırlangıç otunu göze damlatarak görmeye ve sinüslere iyi geldiğini belirten hesaplar gündem yarattı.
Kör Edebilecek Akım: Kırlangıç Otu Tedavisi!
Haberler / Gündem
5 Ekim 2024 Cumartesi 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Elazığ üzerinden paylaşım yapan sosyal medya kullanıcıları göz hastalıklarına iyi geldiği iddiasıyla kırlangıç otu tedavisi adı altında göz hastalıklarını iyileştirdiklerini hastalara yayarak toplum sağlığını tehdit ediyor.

Kırlangıç otunu göze damlatarak görmeye ve sinüslere iyi geldiğini belirten hesaplar gündem yarattı.

Elazığ ve çevre illerden paylaşım yapan hesaplar insanların güvenini kazanmak için haber siteleri üzerinden paylaşımlar dağıtıyor. Kırlangıç otu tedavisi iddiası ile gözlere bitkiyi süren şifacılar doktorlar tarafından sosyal medyada tepki görüyor. Sosyal medyada paylaşım yapan bir doktor ''İşin içinde biri olarak; kırlangıç otu damlata damlata retinaya zarar veren bir çok insan var. Göz ve kulak tedavisine anternatif tıp çare olamaz. Burada bir çok tarif veriyoruz. Hepsi önleyici basit çözümler. Muhtemelen tarım bakanlığı onaylı şifacılarımızdan birisi. İnsanlara umut sattığı yetmiyor gibi hem göz sağlığını tehdit ediyor hem de hastaları yanlış yönlendiriyor!'' dedi.

Kırlangıç otu nedir?

Kırlangıç otu (Chelidonium majus), halk arasında daha çok 'temre otu' veya 'temre dikenotu' olarak bilinir, papaveraceae (gelincikgiller) ailesinden bir bitki türü olarak ifade edilir. Türkiye’de de yaygın olarak yetişen bu bitki, çok yıllık ve otsu bir yapıda bulunur. Genellikle 30-80 cm uzunluğa kadar uzayabildiği ifade edilir.

Kırlangıç otunun özellikleri nedir?

Yaprakları parçalı ve kenarları dişlidir, yapraklar genellikle mavimsi-yeşil bir renkte bulunur.
Çiçekleri: Sarı renkli çiçekler, dört yapraklı ve küçük boyutlu yapıda olduğu ifade edildi.
Sütlü Özü: Bitkinin dalı kırıldığında ya da yaprakları ezildiğinde turuncu veya sarımsı renkte sütlü bir öz salgıladığı açıklandı.
Kırlangıç otunun bazı bileşenlerinin toksik olabileceği açıklandı. Bu nedenle özellikle iç kullanımında dikkatli olunmalı ve uzman tavsiyesi alınması gerektiği ifade edildi. Uzun süreli ya da yüksek dozlarda kullanımı karaciğer sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği belirtildi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın