Yeni Günaydın
Geri

Kira Artış Sınırı Kalkıyor mu?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.
Kira Artış Sınırı Kalkıyor mu?
Haberler / Ekonomi
16 Mayıs 2024 Perşembe 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz yıl, kira fiyatlarındaki sert artış sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren konut kira artışları yüzde 25’le sınırlandırılmıştı. Buna göre 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.

TÜFE'nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış sınırı düzenlenmesinde geçtiğimiz yıl getirilen kira artış sınırı sona eriyor. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete’de 11 Haziran 2022’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

KİRA ARTIŞ SINIRI KALKIYOR MU?

Bakan Tunç, kira artış sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacağını öngördüğünü söyledi.

Bakan Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla yüzde 25 kısıtlaması sona ermiş olacak. Tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu" dedi.

YÜZDE 25 SINIRI KALKACAK MI?

Kira artış sınırlamasına ilişkin ise Tunç şunları söyledi:

"Kira konusunun çözümü bol miktarda konut üretmek. Daha fazla konut üretimi kiraların da aşağıya çekilmesini sağlayacak. Gelinen noktada özellikle benim tahminime göre normalleşme olacak. Maliye bakanımızın enflasyon hedefi açıklamalarına baktığımızda kira sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacak gibi görünüyor. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" 

KİRA ARTIŞ ORANI SINIRI 1 YIL SÜREYLE UZATILMIŞTI

2 Temmuz 2023’ten 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanacağını bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın