Yeni Günaydın
Geri

Kılıçdaroğlu: 'Hastane Bombalanır mı ya?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarına tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu: 'Hastane Bombalanır mı ya?
Haberler / Politika
24 Ekim 2023 Salı 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın bir numaralı gündemi olan İsrail-Filistin çatışmasına değindi. İsrail’in Gazze’de hastaneye saldırı düzenlemesini yüksek sesle eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– 2 binden fazla çocuk katledildi, 5 binden fazla insan hayatını kaybetti. Hastane bombalanır mı ya? Akıl var mantık var. Ama bir insanın gözü dönmüşse, koltuğun derdine düşmüşse, bunu Netanyahu için diyorum, elbette hastaneyi bombalarlar.

– Ortadoğu ateş topuna döndü, bizimkiler bağırıyorlar: ‘Biz gelip arabulucu olalım mı?’ diye. Kimse bu sesi duymuyor. Niçin kimse duymuyor? Çünkü artık Türkiye dış politikasında güven veren bir devlet olmaktan çıktı.

SENİN DAMADININ ABD UÇAK GEMİSİNDE NE İŞİ VAR?

– Sözü dinlenen bir Türkiye’den Ortadoğu’da dışlanan bir Türkiye konumuna geldik. Eğer gidip 3-5 kuruş için dilenirseniz, sizin itibarınız da, güvenilirliğiniz de asla olmaz.

– ABD iki uçak gemisi gönderdi. Erdoğan bağırıyor: ‘ABD nere, Akdeniz nere? Ne işin var senin orada?’ Şimdi biz de sormaz mıyız: ‘Senin damadının ABD uçak gemisinde ne işi var?’ Ben bunu sormaz mıyım? İkili oynamayacaksınız, dürüst ve namuslu olacaksınız.

– Ne diyordu? ‘Bu can bu bedende kaldıkça asla size papazı teslim edemem.’ Ne oldu? Gittin, papazı tıpış tıpış teslim ettin. E, sana kim güvenecek? Dış politikada güven kaybı, çok temel bir kayıptır. Bu, bir ülkenin güven kaybıdır.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın