Yeni Günaydın
Geri

Kılıçdaroğlu: 'Amedspor'un İsmini Yeni mi Duymuşlar'

Kılıçdaroğlu, Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.
Kılıçdaroğlu: 'Amedspor'un İsmini Yeni mi Duymuşlar'
Haberler / Politika
13 Mart 2023 Pazartesi 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursaspor maçında Amedspor'a ve taraftarlarına yönelik saldırı ve maçta açılan 'beyaz Toros', 'Yeşil' pankartlarıyla ilgili olarak, "Amedspor'un isminin Amedspor olduğunu yeni mi duymuşlar? Hiç kimse hiç kimseyi geçmişte yaşanan acıların sembolleri ve failleri üzerinden tehdit edemez" dedi.

T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Futbol Federasyonu, Bursa Valiliği ve Emniyeti'nin de dahil olduğu bir ihmaller zinciri olduğu görünüyor. Gerekli soruşturmanın başlatıldığı açıklandı. Bekleyeceğiz, bakalım ne çıkacak soruşturmadan? Taraftar boyutuna ilişkin ise bu ülkede hiç kimse hiç kimseyi hangi gerekçeyle olursa olsun tehdit edemez… Hiç kimse hiç kimseyi geçmişte yaşanan acıların sembolleri ve failleri üzerinden tehdit edemez. Kim bu tehdidi yapıyor veya bu tehdide aracılık ediyor, göz yumuyorsa haindir, bölücüdür. Hukuk ivedilikle gereğini yapar, yapmalıdır.

"Amedspor'un ismine gelince... Yıllar önce Türkiye Futbol Federasyonu onayladı bu ismi. Yaklaşık 10 yıldır, mücadele ettiği kümelerde yüzlerce maç oynamış, Türkiye'nin dört bir yanına deplasmana gitmiş, Türkiye'nin dört bir yanından Diyarbakır'a gelmiş takımlara ev sahipliği yapmış. Amedspor'un isminin Amedspor olduğunu yeni mi duymuşlar?"

Kılıçdaroğlu, HDP ile ne zaman görüşeceğine dair soruya da "HDP'nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar" diye cevap verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın