Yeni Günaydın
Geri

Japonya'da Silahlı Saldırı: 3 Ölü!

Çatışmada 2 polis yaşamını yitirdi.
Japonya'da Silahlı Saldırı: 3 Ölü!
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2023 Perşembe 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Japonya'nın Nagano eyaletinde bir sivilin öldüğü saldırının ardından çıkan çatışmada 2 polis yaşamını yitirdi.

Cinayet oranının çok düşük, silah kontrol yasalarının da en sıkı tutulduğu ülkelerden Japonya’da başkent Tokyo’daki bir çiftlikte silahlı ve bıçaklı saldırı meydana geldi.

Olayda 2’si polis 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırının zanlısı olduğu sanılan 30’lu yaşlarındaki bir çiftçi bir binada saklanırken yakalanarak gözaltına alındı.

Japonya’nın kamu yayıncısı NHK’nın aktardığına göre yan çiftlikteki bir görgü tanığı bir kadının “Yardım edin!” diyerek yola koştuğunu ve yere yığıldığını anlattı. 72 yaşındaki görgü tanığı, kadını kamuflaj kıyafetli, elinde de büyük bir bıçak tutan bir adamın takip ettiğini söyledi. Olay yerine intikal eden polisle çıkan çatışmada da iki polis memuru hayatını kaybetti.

Japonya, Temmuz 2022’de eski başbakanlardan Şinzo Abe’nin ev yapımı bir silahla suikaste kurban gitmesi sonrası şoke olmuştu. Geçen ay da Başbakan Fumiyo Kişida’ya bomba benzeri patlayıcı atmaya çalıştığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın