Yeni Günaydın
Geri

İşte Sağlık İçin Alınması Gereken 10 Takviye!

Uzmanların optimum sağlık için önerdiği 10 takviye ve faydaları…
İşte Sağlık İçin Alınması Gereken 10 Takviye!
Haberler / Sağlık
21 Temmuz 2024 Pazar 00:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlığı ve uzun ömürlülüğü desteklemek, sürekli dikkat ve özen gerektiren süreç. Modern tıbbın ve beslenme bilimlerinin sunduğu bilgiler doğrultusunda ise sağlıklı yaşamı desteklemek için çeşitli takviyeler bulunuyor. İşte uzmanların optimum sağlık için önerdiği 10 takviye ve faydaları…

D VİTAMİNİ
D vitamini, ‘güneş vitamini’ olarak da biliniyor. Kendimizi güneş ışığına maruz bıraktığımızda ciddi orada bu vitamin ihtiyacımızı karşılamış oluyoruz. Harvard Tıp Fakültesi’ne göre yaşlı yetişkinler, kronik hastalığı olanlar ve koyu tenli kişilerde bu eksikliğin görülme riski daha yüksek.

Dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu konusunda uzmanlaşmış Dr. Lavan Baskaran, geçen hafta Guardian’a yaptığı açıklamada, herkesin günlük olarak ek doz D vitamini alması gerektiğini söyledi. Baskaran, "Yaz tatilinde olmadığım sürece, günde bir kez D vitamini alıyorum. Eğer almayı unutursam kendimi düşük, kaygılı ve yorgun hissediyorum” dedi.

OMEGA-3
Omega-3 yağ asitlerinin adet ağrısını hafiflettiği ve hormon seviyelerini düzenlediği pek çok araştırma ile kanıtlandı. Özellikle yağlı balıklar zengin bir omega-3 kaynağı olarak biliniyor. Doktorlar günlük beslenmelerinde pullu balıklardan yeterince almayanlar için bu takviye öneriyor.

MAGNEZYUM
Uzmanlar uzun zamandır magnezyumun uykuya yardımcı olma, adet kramplarını hafifletme ve egzersiz sonrası kas ağrılarını giderme gibi etkilerinin olduğunu söylüyor.

İngiliz Ekolojik Tıp Derneği üyesi Dr. Jenny Goodman, magnezyumun yapraklı yeşillikler ve yumurta gibi gıda kaynaklarından alınmasını öneriyor. Guardian’a konuşan ünlü isim, akşamları kaslarını gevşetmek ve kendisini uykuya daldırmak için magnezyum takviyesi aldığını söyledi.

ÇİNKO
Yaşlılıkta yaşam kalitesini artırma konusunda uzmanlaşmış pratisyen hekim Dr. Zalan Alam, kışın hastalıklardan korunmak için her gün 5 miligram çinko aldığını açıkladı.

Kırmızı ette, kaju fıstığında ve istiridyede bulunan bir element olan çinko, bağışıklık sistemimizi desteklemede önemli bir rol oynuyor. Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda çinkonun soğuk algınlığının süresini yaklaşık iki gün kısaltabildiği ortaya çıktı.

C VİTAMİNİ
Uzmanlar C vitamininin bağışıklık için harika olduğu konusunda hemfikir. İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'ne göre C vitamini ayrıca hücre sağlığını korumanın dışında cildi, kemikleri ve kıkırdakları güçlendirmeye yardımcı oluyor. İngiltere Ulusal Sağlık Servisi,19 ila 64 yaş arasındaki kişilere günlük 40 miligram C vitamini tüketmelerini öneriyor.

SELENYUM
Brezilya fındığı, sakatat, deniz ürünleri, tahıllar ve süt ürünlerinde bulunan selenyum, vücudu enfeksiyonlardan koruyabilen bir mineral. Dr. Jenny Goodman, kış aylarında ya da birlikte yaşadığı birinin soğuk algınlığı geçirmesi durumunda günde bir doz aldığını söylüyor.

KROM
Krom; üzüm suyu, maya, kabuklu deniz ürünleri ve brokoli gibi besinlerde bulunan temel bir mineral. Kan şekeri seviyelerini iyileştirdiği, vücudun karbonhidratları idare etmesine yardımcı olduğu ve şeker isteklerini azalttığı araştırmalarla kanıtlandı. Krom alımının kontrol altında tutulması büyük önem taşıyor. Çünkü aşırı kullanımı böbrek hasarı ve mide sorunları gibi olumsuz yan etkilere de yol açabiliyor.

GİNKGO
Çin tıbbı uygulayıcıları tarafından iyi bilinen ginkgo, biloba ağacının yapraklarından elde edilen astım, bronşit, yorgunluk ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için yüzyıllardır kullanılıyor.

Daha yakın zamanlarda, fibromiyalji, menopoz ve iş stresiyle ilişkili beyin sisi ve bitkinliği hafifletmek için de kullanıldığı açıklandı.

Dr. Lavan Baskaran “ABD'deki birçok nörobilimci, ginkgonun nöroprotektif olduğu ve konsantrasyonumuzu keskin tutmaya yardımcı olduğu tespit edildiği için kullanıyor" dedi.

ASLANIN YELESİ
Hem doktorların hem de süper modellerin gözdesi olan aslan yelesi mantarları tiamin (B1 vitamini), riboflavin (B2) ve niasin (B3) gibi besinler açısından zengin. Ayrıca manganez, çinko ve potasyum gibi temel mineralleri de içeriyor.

SARIMSAK
Kalp sağlığı ve hastalıkları önlemek için sarımsak oldukça önemli… Dr. Lavan Baskaran, “Çok fazla yemek pişiriyorsanız ve yemeğinize sarımsak ekliyorsanız harika olur. Özellikle öksürük ve soğuk algınlığını önlemek için sarımsak takviyesi yapmalısınız” dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın