Yeni Günaydın
Geri

İşte Mobbing'e Maruz Kalıyorsanız Yapabilecekleriniz!..

Mobbing kavramı, genellikle yönetici kaynaklı olur.
İşte Mobbing'e Maruz Kalıyorsanız Yapabilecekleriniz!..
Haberler / Yaşam
3 Temmuz 2023 Pazartesi 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uzun zamandır çalışanların mücadele ettiği baskıcı bir uygulamayı tarif eden mobbing kavramı, genellikle yönetici kaynaklı olur. Bu durum strese bağlı hastalıklarla uğraşmanıza ya da psikolojik sıkıntılara sebep olabilir. İşte, iş yerinde mobbing'e maruz kalıyorsanız yapabilecekleriniz...

KENDİNİZE İNANIN

Uğradığınız mobbing karşısında yılmayın. Kendinize ve yapabileceklerinize inanarak daha çok çalışın. Baş edemeyeceğinizi ve başarısız olacağınızı aklınıza bile getirmeyin.

Aklınızdan geçenleri sınırlandırın. Yaşadığınız mobbing sonrası psikolojik olarak sağlıklı kalmak için söylenenleri kafanızda büyütmeyin.

VÜCUDUNUZA ODAKLANIN

Mobbing, kişiler üzerinde ruhsal olduğu kadar fiziksel baskı da yaratır. Bu sebeple fizyolojik tepkilerinizi kontrol etmek, sizi duygusal olarak da yatıştırır. Egzersiz yaparak mobbingin yol açtığı duygusal bunalımla baş edebilirsiniz.

DUYGULARINIZI DEĞİŞTİRİN

Olumsuz bir duygu kafanıza takıldığında onun yerine ne hissetmek istediğinize odaklanan. Bu duyguya en kolay nasıl ulaşabileceğinizi düşünün ve eyleme dökün. Örneğin kısa bir yürüyüş yapmak, komik bir video izlemek sizi pozitif düzeye çekebilir.

YAŞADIĞINIZ OLUMSUZLUKLARI KALEME DÖKMEYİN

Mobbingle başa çıkmaya çalışırken yaşadıklarınızı yazmak, günlük tutmak gibi aktiviteler öfkenizi diri tutar. Bu da sizin problemlerinizle başa çıkmanızı zorlaştırır.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın