Yeni Günaydın
Geri

İşte Malulen Erken Emekliğe Tabi Olan Hastalıklar!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) malulen emeklilik kapsamında olabilecek hastalıkların listesini güncelledi.
İşte Malulen Erken Emekliğe Tabi Olan Hastalıklar!
Haberler / Ekonomi
10 Eylül 2024 Salı 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) malulen emeklilik kapsamında olabilecek hastalıkların listesini güncelledi. Buna göre, kanser, epilepsi, Parkinson, beyin tümörleri, Behçet hastalığı, organ nakli, AIDS, tüberküloz, siroz, zeka geriliği, şizofreni, bipolar bozukluk, MS, serebral palsi, felç, uzuv kayıpları, demans ve görme kaybı gibi hastalıklara sahip kişilerin erken emekli olabileceği açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilik kapsamında değerlendirilen hastalıkların güncellenmiş listesini açıkladı.

Bu listeye göre, kanser, epilepsi, Parkinson, beyin tümörleri, Behçet hastalığı, organ nakli, AIDS, tüberküloz, siroz, zeka geriliği, şizofreni, bipolar bozukluk, MS, serebral palsi, felç, uzuv kayıpları, demans ve görme kaybı gibi ciddi hastalıklardan mustarip olanlar erken emeklilik hakkına sahip olabiliyor. Ancak bu hastalıkların maluliyet durumunu yaratması için iş gücünde %60 kayıp bulunmalı ve sigortalıların en az 10 yıl çalışmış olup 1800 gün prim ödemiş olması gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın