Yeni Günaydın
Geri

İşte Hayat Dostu 5 Besin!

Yaşlanma belirtilerini yavaşlatan 5 besini sofranızdan eksik etmeyin.
İşte Hayat Dostu 5 Besin!
Haberler / Sağlık
3 Eylül 2022 Cumartesi 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tükettiğimiz besinler zinde bir vücut ve parlak bir ciltle yaşlanmamızda önemli bir rol oynayabilir. Protein, faydalı yağlar ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle bunu sağlayabiliriz.

Herkes sağlıklı yaşlanmayı arzular. Hem 'elden ayaktan düşmemek' hem de genç görünmmek için bazı besinler bize yardımcı olabilir. İşte sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak yaşlanma belirtilerini yavaşlatan 5 besin...

1. SIZMA ZEYTİNYAĞ

Zeytinyağı, şiddetli cilt yaşlanmasına ve kronik hastalıklara karşı koruma sağlayabilecek güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Soğuk pres sızma zeytinyağını seçin, çünkü antioksidanlarda daha yüksektir. Pişirmeden tüketmeye özen gösterin.

2. YEŞİL ÇAY

Yeşil çay, vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilecek antioksidanlardan yüksektir. Bu nedenle, cildinizi kirlilik veya güneş ışığı gibi dış etkenlerin bir sonucu olarak oluşabilecek serbest radikal hasarlarına karşı korumaya yardımcı olabilir. Serbest radikaller, yüksek seviyelerde bulunurlarsa hücrelerinize zarar verebilir. İşte burada antioksidanlar devreye girer. Bu moleküller, serbest radikalleri stabilize ederek hasara neden olmazlar.

3. YAĞLI BALIK

Somon gibi yağlı balıklar, tümü daha sağlıklı cilt ile ilişkili olan omega-3'ler, protein, selenyum ve astaksantin bakımından yüksektir. Araştırmalar, omega-3 yağ asitlerinin güçlü bir cilt bariyeri ile bağlantılı olduğunu ve cilde zarar veren iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Somonun pembe renginden sorumlu olan astaksantin adı verilen bir karotenoid antioksidan içerir, bu da cilt elastikiyetinde ve nemlenmesinde önemli etkilerde bulunur. Ayrıca, somon ve diğer yağlı balıklar, vücudunuzun kolajen ve elastin üretebilmesi için önemli olan protein bakımından yüksektir. Bu iki molekül cildin gücünden, dolgunluğundan ve esnekliğinden sorumludur. Son olarak, balık selenyumda yüksektir. Bu mineral ve antioksidan, DNA sentezinde ve onarımında rol oynar ve UV ışığından kaynaklanan cilt hasarını azaltmaya ve önlemeye yardımcı olabilir.

4. KETEN TOHUMU

Antioksidan etkileri olan ve kalp hastalığı ve meme kanseri gibi kronik bir hastalık geliştirme riskinizi azaltabilen bir polifenol türü olan lignanlar içerirler. Ayrıca alfa-linolenik asit (ALA) adı verilen harika bir omega-3 yağ asidi kaynağıdırlar. Omega-3 yağları açısından zengin bir diyet tüketmek, cildinizin nemli ve dolgun kalmasına yardımcı olarak sağlıklı bir cilt zarını desteklemeye yardımcı olur. Keten tohumu, vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan lignanlar olarak bilinen antioksidan türleri içerir. Ayrıca, sağlıklı bir cilt zarını destekleyen alfa-linolenik asit (ALA) olarak bilinen bir omega-3'te yüksektirler.

5. KOLAJEN PEPTİTLER

Yaşlandıkça vücudumuz kolajeni parçalamaya başlar ve onu daha az etkili bir şekilde üretir. Bu, kırışıklıklar ve sarkan cilt gibi kademeli cilt yaşlanması belirtilerine yol açabilir. İnsanlarda yapılan birçok çalışma, hidrolize kolajen peptitlerin tüketilmesinin cilt nemini, elastikiyetini ve sıkılığını iyileştirdiğini göstermiştir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın