Yeni Günaydın
Geri

İşte Hafızalarda Yer Eden 14 Film!

Birden fazla olay örgüsüne sahip filmler, izleyicilere beklenmedik sürprizler sunuyor.
İşte Hafızalarda Yer Eden 14 Film!
Haberler / Kültür-Sanat
11 Kasım 2023 Cumartesi 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birden fazla olay örgüsüne sahip filmler, izleyicilere beklenmedik sürprizler sunuyor. İşte şaşırtıcı sahneleriyle hafızalarda yer eden 14 film...

14- TOY STORY 3 (2010)
Lee Unkrich'in yönetmen koltuğuna oturduğu "Toy Story 3" (Oyuncak Hikayesi 3) filmindeki çok sayıda unsur, çeşitli sürprizlerle izleyicilere sunuluyor.

13- YOUR NAME (2016)
Makoto Shinkai imzalı 2016 yapımı anime filmi "Your Name" (Senin Adın); büyüleyici vücut değiştirme öyküsünün ötesinde, bir dizi acı-tatlı olay örgüsünü açığa çıkarıyor.

12- BLACK SWAN (2010)
Başrolünde Natalie Portman'ın yer aldığı, Darren Aronofsky'nin psikolojik gerilim filmi "Black Swan"da (Siyah Kuğu) kendini işine adamış bir balerin olan Nina'nın gerçeklik ve hayal arasında kalmasını konu ediyor.

11- KNIVES OUT (2019)
Agatha Christie'nin klasik cinayet gizemlerinden ilham alan Rian Johnson'ın polisiye hikayesi, zengin bir ailenin reisi olan Harlan Thrombey'in görünüşteki cinayeti etrafında dönüyor.

10- PARASITE (2019)
Bong Joon-ho'nun Akademi Ödüllü filmi "Parasite" (Parazit), Kim ailesinin zengin Park ailesine hilekar bir şekilde girişini konu alıyor.

9- EX MACHINA (2014)
Alex Garland'ın bilim kurgu, gerilim filmi; yapay zekayı çevreleyen etik karmaşıklıkları araştırıyor.

8- THE TALENTED MR. RIPLEY (1999)
Anthony Minghella'nın Patricia Highsmith'in romanından uyarladığı gerilim dolu filmde Matt Damon, "Tom Ripley" karakterine hayat veriyor.

7- MISSION: IMPOSSIBLE (1996)
"Mission: Impossible" (Görevimiz Tehlike) serisi, yönetmen Brian De Palma'nın imzasını taşıyan bir casusluk gerilim filmi olarak izleyiciyle buluştu.

6- SE7EN (1995)
David Fincher imzalı "Se7en" (Yedi) filmi, bir cinayet gizemiyle psikolojik gerilimi bir araya getirerek insan doğasının karanlık gerçeklerini yansıtıyor. Morgan Freeman ve Brad Pitt'in başrolleri paylaştığı film, yedi ölümcül günah kavramından esinlenerek seri cinayetler etrafında dönüyor.

5- GET OUT (2017)
Jordan Peele'nin ilk yönetmenlik denemesi olan "Get Out" (Kapan) filmi, kız arkadaşı Rose'un aile mülkünü ziyaret etmeyi masum bir şekilde kabul eden Daniel Kaluuya'nın canlandırdığı "Chris" karakterini konu alıyor.

4- PSYCHO (1960)
Robert Bloch'un Wisconsinli katil Ed Gein'nin suçlarından esinlenerek yazdığı aynı adlı romanından uyarlanan "Psycho" (Sapık) filmi, Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul ediliyor.

3- THE DARK NIGHT (2008)
Christopher Nolan'ın ikinci Batman filmi "The Dark Night" (Kara Şövalye) tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Heath Ledger'ın Joker rolü ise sinema tarihinin unutulmayan karakterleri arasında.

2- MEMENTO (2000)
Christopher Nolan'ın Oscar adayı olan "Memento" (Akıl Oyunları) filmi, kısa süreli hafıza kaybı olan bir adamın karısını öldürenleri bulma çabasını konu ediyor.

Zamanın tersten aktığı "Memento" filmi, iki sahnenin sürekli olmadığı bir film ortaya çıkıyor.
yapıt, ortaya koyuyor.

1- GONE GIRL (2014)
Yönetmen koltuğunda David Fincher'ın oturduğu, başrollerini Ben Affleck ve Rosamund Pike'ın paylaştığı "Gone Girl" (Kayıp Kız), karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın