2011 yılında Dunkin' Donuts, ABD'deki işyerinde kahve tüketimine ışık tutmak için CareerBuilder ile işbirliği yaptı. 4.700 Amerikalı işçiyle yapılan anketin ardından "bazı profesyonellerin kahveye diğerlerinden daha fazla ihtiyaç duyduğu" sonucuna vardılar.
Ankete katılanlar arasında bilim insanları ve laboratuvar teknisyenlerinin ülkedeki en çok kahve içen kişiler olduğu ortaya çıktı. Bilim alanında çalışan veya çalışmış olan herkes muhtemelen bu sonucu şaşırtıcı bulmayacaktır. Sonuçta bilim 24 saatlik bir iştir. Deneyler genellikle normal bir insanın veya başka herhangi bir canlının günlük ritimleriyle her bakımdan çelişen zaman çizelgeleri üzerinde yürütülür. Pek çok bilim insanı, sonuçları rakip laboratuvarlardan veya araştırma gruplarından önce yayınlamak için ezici bir baskı altında çalışıyor. Sınırlı finansman, araştırmacıların bilim yapabilecekken hibe teklifleri yazmak için sayısız saatler harcamasını gerektiriyor.
Anket sonuçlarına göre kahve tüketen meslekler sıralaması:
1-Bilim insanları
2-Pazarlama uzmanları
3- Eğitim yöneticileri
4- Yazar-editör
5-Sağlık yöneticileri
6- Psikolog
7-Aşçı
8-Öğretmen
9- Sosyal hizmet uzmanı
10-Finansçılar
11- Özel güvenlik
12- İnsan kaynakları
13- Hemşire
14- Hükümet yetkilileri
15- Esnaf
Bilimde her zaman yapılacak bir deney, giderilecek beklenmedik bir sonuç, hazırlanacak bir poster, katılacak bir konferans, okunacak yeni yayınlanmış bir araştırma, gözden geçirilecek eski bir araştırma, buzları çözecek bir iş vardır.Bilim insanları işkoliktir. Kafein bağımlılığı muhtemelen iş bağımlılığını körüklüyor.
Bilim adamları işlerine o kadar bağlılar ki aslında ne kadar araştırma yaptıklarına dair araştırma yaptılar . Ağustos ayında Çinli bilim adamlarından oluşan bir ekip , bilimsel dergilerin web sitelerinden indirilen araştırma makalelerinin günün saatine bakarak bilim adamlarının çalışma alışkanlıklarını izleyen, kaydeden ve ölçen bir çalışmanın sonuçlarını yayınladı .
Sonuçta bilim insanları gece geç saatlere kadar ve hafta sonları çalışıyor. Hayatımızın farklı bölümlerini ayırt etmekte açık bir zorluk yaşıyoruz. Ama bundan daha ilginç. Çinli ve Amerikalı bilim adamlarının işkoliklik konusunda biraz farklı kalıpları var. Amerikalı bilim adamları gece geç saatlere kadar çalışıyorlar ama yine de o hafta sonunu (en azından biraz) dinlenme zamanı olarak görüyorlar. Öte yandan Çinli bilim insanları gece geç saatlere kadar çalışmıyor, ancak hafta sonları da neredeyse hafta içi kadar sıkı çalışıyorlar. Ve Almanya ikisinin arasında bir yerde.
Bilim insanlarından bahsederken "işkolik" teriminin açıklayıcı bir abartı kullanımından daha fazlası olduğunu, davranışsal bağımlılığın doğru bir tanımı olduğunu vurgulamak gerekiyor.
.Arada bir sakinleşmeyi unutmayın; kahve iki ucu keskin bir kılıç olabilir ; Nobel Ödülü sahipleri bunu övebilir , ancak kahve bağımlılığınız işinize karşı sağlıksız bir bağımlılığı körüklüyor olabilir.