Yeni Günaydın
Geri

İşte Dünyanın En Güvenli ve En Riskli Şehirleri!..

Forbes Advisor; suç oranları, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve doğal afet riskleri gibi çeşitli faktörleri analiz ederek yaptığı araştırmada, dünyanın en güvenli ve en güvensiz şehirlerini belirledi.
İşte Dünyanın En Güvenli ve En Riskli Şehirleri!..
Haberler / Gündem
26 Temmuz 2024 Cuma 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Forbes Advisor; suç oranları, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve doğal afet riskleri gibi çeşitli faktörleri analiz ederek yaptığı araştırmada, dünyanın en güvenli ve en güvensiz şehirlerini belirledi. Forbes'in listesinde İstanbul da yer aldı. 

Forbes Advisor tarafından yürütülen araştırmada kentler güvenlik risklerine göre puanlandırıldı. Baz alınan kriterler ise suç oranları, sağlık hizmetlerinin kalitesi, doğal afet riskleri, dijital güvenlik riskleri gibi faktörler oldu.  0-100 arasında notlandırılan kentler arasında en düşük puanı alan şehir 'en güvenli şehir' olarak belirlendi.

Forbes Advisor'ın araştırmasında 0 puanla Güneydoğu Asya şehir devleti Singapur ilk sırada yer alarak turistler açısından dünyanın 'en güvenli şehri' seçildi.

Analiz edilen 60 şehir arasında Singapur, en düşük doğal afet riskine ve ikinci en düşük sağlık ve altyapı riskine sahip olmasıyla öne çıktı. Singapur interneti özgürce kullanma kabiliyeti olarak tanımlanan dijital güvenlik riski bakımından da en düşük riske sahip ikinci şehir oldu.

İKİ ÜLKENİN İLK 10'DA İKİ ŞEHRİ VAR

Turistler için en güvenli şehir sıralamasında Singapur'u Tokyo ve Toronto izledi. Tokyo, en düşük sağlık güvenliği riskine sahip şehir olarak değerlendirildi. Tokyo ayrıca beşinci en düşük altyapı güvenliği riskine sahip kent oldu.

Araştırmada sadece Japonya ve Avustralya'dan iki kent ilk 10'a girebildi. Listedeki 10 şehirden dördü Asya'dan.

Bu liste şu şekilde: Singapur; Tokyo, Japonya; Toronto, Kanada; Sidney, Avustralya; Zürih, İsviçre; Kopenhag, Danimarka; Seul, Güney Kore; Osaka, Japonya; Melbourne, Avustralya; Amsterdam, Hollanda.

CARACAS EN GÜVENSİZ ŞEHİR

Araştırmaya göre Caracas, sağlık güvenliği açısından en riskli şehir Caracas oldu. Bu durum Caracas'taki sağlık hizmetlerinin ve altyapının düşük seviyesini ve kalitesini yansıtıyor. Suç oranı bakımından da Caracas'ta durum hiç iç açıcı değil. ABD Dışişleri Bakanlığı, Caracas için 'Seviye 4: Seyahat Etmeyin' uyarısı yapıyor.

Araştırmada Pakistan'ın Karaçi şehri en riskli ikinci şehir olarak belirlendi. Forbes Advisor, Karaçi'yi en yüksek kişisel güvenlik riskine ve dördüncü en yüksek altyapı güvenliği riskine sahip olarak sınıflandırdı.

Myanmar’ın Yangon şehri, dünyadaki en güvensiz şehirler sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Onu Nijerya’nın Lagos, Filipinler'in Manila ve Bangladeş'in Dakka şehirleri izledi.

LİSTEDE İSTANBUL DA VAR

Forbes Advisor'ın yaptığı araştırmaya göre, İstanbul güvenlik açısından 100 üzerinden 61,10 puan alarak orta sıralarda yer aldı. Araştırmada, İstanbul'un suç riski 33, kişisel güvenlik riski 13, sağlık güvenliği 36, altyapı güvenliği 26 ve dijital güvenlik riski 25 puan olarak değerlendirildi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın