Yeni Günaydın
Geri

İstanbul, Ankara, İzmir İçin DEM Parti Kararını Verdi!

31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi yetkililerinden edinilen bilgiye göre parti İstanbul, Ankara İzmir ve diğer büyükşehirlerde aday çıkarak.
İstanbul, Ankara, İzmir İçin DEM Parti Kararını Verdi!
Haberler / Politika
3 Şubat 2024 Cumartesi 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında Cumartesi günü bir araya geldi. MYK'da ismi belirlenen adaylar, Pazar günü parti sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından Ankara'daki genel merkez binasında açıklanacak.

"EĞİLİM ADAY ÇIKARMA YÖNÜNDE"
BBC Türkçe'ye konuşan parti kaynakları "Eğilim aday çıkarma yönünde, sözcümüz (Pazar) açıklayacak" mesajını verdi.

SAYMAZ: DEM PARTİ BÜYÜKŞEHİRLERDE ADAY ÇIKARACAK
Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından DEM Parti'nin yerel seçimlerle ilgili kararını duyurdu. Saymaz, DEM Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere büyükşehirlerde aday çıkarma kararı aldığını belirtti. Saymaz "DEM Parti Antalya’da Kemal Bülbül’ü, Bolu’da ise Veli Saçılık’ı aday gösterecek. Diğer şehirler henüz netleşmedi." ifadelerini kullandı.

İBB İÇİN BAŞAK DEMİRTAŞ, ABB İÇİN MERAL DANIŞ BEŞTAŞ İSMİ ÖNE ÇIKIYOR
DEM Parti'de İstanbul'da aday çıkarma yönünde bir karar alınması halinde, Başak Demirtaş'ın partinin İBB Eş Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ankara için de Meral Danış Beştaş'ın ismi öne çıkıyor.

ANTALYA İÇİN KEMAL BÜLBÜL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de eski HDP milletvekili Kemal Bülbül'ün ismi geçiyor.

Başak Demirtaş, “Bana bir görev düşerse bu konuda hazırım. Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım” mesajı vermişti.

DEM Parti kaynakları, Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’da partinin kendi adayıyla yarışması fikrini parti yönetimine ilettiğini aktarmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Cenk
 4 Şubat 2024 Pazar 20:03
Akdem parti..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın