Yeni Günaydın
Geri

İsrailli Bakan: 'Biden Yönetimi İsrail'i Felakete Sürüklüyor'

Filistin devletinin holokosta neden olacağını savundu
İsrailli Bakan: 'Biden Yönetimi İsrail'i Felakete Sürüklüyor'
Haberler / Dünya
26 Şubat 2024 Pazartesi 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'in radikal sağcı Miras Bakanı Amihay Eliyahu, bağımsız Filistin devletinin kurulmasının holokosta neden olacağını söyledi.

Times of Israel'e bir röportaj veren Eliyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'i bir felakete sürüklediğini öne sürdü.

Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırıları Filistinlilerin çoğunluğunun onayladığını söyleyen Eliyahu, "Destekleri için ABD'ye çok teşekkür ediyorum ama Biden çok büyük bir hata yapıyor" ifadelerini kullandı.

Aralıkta yapılan bir anket, Gazze sakinlerinin yüzde 57'sinin Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerinse yüzde 82'sinin Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'nu desteklediğini ortaya koymuştu.

Eliyahu, kasımda yaptığı açıklamada da abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu söylemişti.

İsrailli bakanın bu sözleri daha sonra Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'na sunduğu soykırım dosyasında da yer almıştı.

Gazze'ye nükleer bomba atılması yönündeki açıklamasının arkasında olup olmadığı sorulan Eliyahu, sözlerinin "İsrail düşmanları tarafından kullanıldığını" belirtirken, "Nükleer silahtan yana olup olmadığımı sordular. Ben de canlarını yakacak ve onları durduracak bir şey bulmamız gerektiğini söyledim" diye konuştu.

Eliyahu'nun açıklamaları, partisi Otzma Yehudit'in lideri radikal sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in ABD yönetimini sert bir şekilde eleştirmesinden birkaç hafta sonra geldi.

Ben Gvir, Wall Street Journal'a verdiği röportajda ikinci Trump döneminin İsrail için daha iyi olacağını söylemişti.

ABD yönetimi ekimden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ekonomik ve askeri olarak desteklemiş, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde peş peşe gelen ateşkes tekliflerini de veto etmişti.

Washington aynı zamanda, savaş sonrası Gazze'yi Filistin Yönetimi'nin kontrol etmesini istiyor ve İsrail'den bağımsız bir Filistin devletinin yolunu açmasını talep ediyor.

 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın