Yeni Günaydın
Geri

İsrail'den Gazze'ye İnsani Yardım Konvoylarına İzin!

İsrail'in Gazze’ye günde 100 kamyonluk insani yardım taşımasına izin vereceği bildirildi.
İsrail'den Gazze'ye İnsani Yardım Konvoylarına İzin!
Haberler / Dünya
31 Ekim 2023 Salı 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden gelen insani yardımları taşıyan konvoyları güvenlik kontrolü bahanesiyle Refah Sınır Kapısı’nda bekleten İsrail’in, BM’nin şikayeti sonrası Gazze’ye günde 100 kamyonluk insani yardım taşımasına izin vereceği bildirildi.

Times of Israel gazetesinin Amerikalı bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, İsrail’in Gazze Şeridi'ne günde 100 kamyonluk insani yardmı taşınmasını kabul ettiği aktarılırken, gazeteye göre taraflar, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze'ye ulaşan insani yardımın halkın ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz olduğundan şikayet etmesinden kısa süre sonra anlaşmaya vardı.

Haberde, “İsrail, Biden yönetimiyle yapılan yoğun diplomatik görüşmelerin ardından Gazze'ye günde 100 insani yardım konvoyunun girmesine izin vermeyi kabul etti” denildi.

Gazze'ye insani yardımlar neden bu kadar zor ulaşıyor?

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli grupların, Mısır'a hitaben insani yardım girişi ve yaralıların tahliyesi için Refah Sınır Kapısı'nı açma çağrısında bulunmasının ardından açıklama yapmak zorunda kalan Mısır tarafı, Gazze Şeridi'ne insani yardımların girişinde gecikme yaşanmasının İsrail'in denetimlerde çıkardığı sıkıntılardan kaynaklandığını duyurmuştu.
Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne insani yardımların İsrail'in sıkı denetimleri nedeniyle geç ulaştığının altını çizdi.
Çeşitli ülkelerden Gazze'ye ulaştırılmak amacıyla Mısır'ın Ariş Havalimanı'na gelen insani yardımları taşıyan kamyonlar önce Refah Sınır Kapısı'nda denetleniyor daha sonra Mısır-İsrail arasındaki El-Uce (Nitzana) Sınır Kapısı'nda İsrail tarafından da kontrol ediliyor.

Çifte gümrük kontrolü ve İsrail'in kasıtlı eylemleri nedeniyle geciken yardımlar daha sonra Gazze Şeridi'ne girişi için tekrar Refah Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

Mısır, daha sonra Türkiye ve Rusya dahil çeşitli ülkelerden Gazze Şeridi'ne gönderilen yardımların, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılmasını organize ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın