Yeni Günaydın
Geri

İsrail Saldırılara Başladı! Lübnan'da Uçuşlar Askıya Alındı!

İsrail hava kuvvetlerine ait savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki noktalara saldırılar düzenlerken, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçak seferleri askıya alındı.
İsrail Saldırılara Başladı! Lübnan'da Uçuşlar Askıya Alındı!
Haberler / Dünya
29 Temmuz 2024 Pazartesi 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail-Hizbullah gerilimi, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen saldırı ile zirveye çıktı. Hizbullah saldırıyı kendilerinin yaptığını kabul etmezken, İsrail ise atılan roketlerin Lübnan envanterine kayıtlı olduğunu iddia etti. İsrail hava kuvvetlerine ait savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki noktalara saldırılar düzenlerken, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçak seferleri askıya alındı.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bir futbol sahasına roket isabet etti. Yaşları 10 ila 16 arasında değişen çocuklar öldü. 

İsrail, saldırıdan Lübnan Hizbullah'ını sorumlu tutarken, İsrail-Lübnan hattında topyekun savaş ihtimali yine zirve yaptı.

İSRAİL ORDUSU OLASI SENARYOLARI HÜKÜMETE SUNDU

İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail ordusu, Hizbullah'a verilecek karşılık için olası senaryoları hükümete sundu. Senaryolar arasında "Lübnan'a karşı daha şiddetli askeri eyleme geçmenin yer aldığı" paylaşıldı.

İsminin gizli kalmasını isteyen İsrailli bir yetkili, "Hizbullah'a zarar vermek istediklerini ancak bölgesel topyekun bir savaş başlatmak istemediklerini" belirtti.

İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANDI 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Golan Tepeleri'nde 12 çocuğun ölümüne yol açan roket saldırısı sonucu Güvenlik Kabinesi'ni topladı.

İSRAİL KABİNESİNDEN TAM YETKİ

 Toplantının ardından Başbakanlık açıklama yaptı.

"Kabine, İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı'na saldırıya verilecek yanıtın türü ve zamanını belirleme yetkisi verdi." denildi.

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE HİZBULLAH MEVZİLERİNİ VURUYOR

 İsrail hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyinde sınıra yakın Hizbullah'ın kontrolündeki noktalara saldırılar düzenlediği bildirildi.

İsrail resmi televizyonu KAN'a göre, İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mevzilerini vuruyor.Haberde, hava saldırısına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, konuya ilişkin İsrail ordusundan henüz bir açıklama yapılmadı.

Lübnan tarafından da saldırılar hakkında açıklama yapılmadı.

BEYRUT HAVALİMANI'NDAKİ TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi nedeniyle Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçak seferleri askıya alındı.

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçuş bilgi ekranında 28 Temmuz akşamından başlayıp şu ana kadar devam eden tüm uçuşların askıya alındığı görüldü.

Havalimanı internet sitesinden verilen uçuş bilgilerine göre, Beyrut'tan dünyanın çeşitli noktalarına giden ve gelen tüm uçuşlar için "iptal" ya da " ertelendi" yazıldı.

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi nedeniyle söz konusu uçuş iptal ve ertelemelerinin sabaha dek süreceği belirtiliyor.

Lübnan devletine ait Middle East Airlines (MEA) Havayolları, dün Beyrut'tan yapılacak bazı uçak seferlerini 29 Temmuz sabahına kadar ertelediğini duyurmuştu.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın