Yeni Günaydın
Geri

İsrail 3 Aşamalı 'Gazze' Planını Açıkladı!

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaş planlarını ve hedeflerini açıkladı.
İsrail 3 Aşamalı 'Gazze' Planını Açıkladı!
Haberler / Dünya
20 Ekim 2023 Cuma 22:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in Gazze ile ilgili planıyla ilgili ilk hedeflerini Hamas'ı yok etmek olduğunu belirterek "İkinci aşamada da savaşmaya devam edeceğiz ancak askerler örgütün hedeflerini vururken daha az yoğunluk olacak. Üçüncü aşama ise artık Gazze’de güvenlik rejiminin oluşturulması olacak" ifadelerine yer verdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, başkent Tel Aviv'de gerçekleştirilen Dışişleri ve Savunma Komitesi toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Gallant, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaş planlarını ve hedeflerini açıklayarak İsrail'in Gazze'de yeni bir "güvenlik rejimi" arayışında olduğunu söyledi. Gallant, "Hamas terör örgütünü askeri ve yönetim kapasitesini yok ederek ortadan kaldırmak ve şeritte yeni bir güvenlik rejimi oluşturmak için İsrail'in Gazze üzerindeki her türlü sorumluluğunu tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

3 AŞAMALI 'GAZZE' PLANI

"Gazze'deki hayatı kontrol etmek gibi bir hedefimiz yok" diyen İsrail Savunma Bakanı Gallant, savaşın üç ana aşaması olacağını söyledi. Hava saldırılarıyla gerçekleştirilen askeri operasyonların ve Hamas'ı yok etmek için altyapıya zarar vererek kara manevraları gerçekleştirmenin ilk aşama olduğunu kaydeden Gallant, "İkinci aşamada da savaşmaya devam edeceğiz ancak askerler örgütün hedeflerini vururken daha az yoğunluk olacak" dedi. Gallant, son aşamaya değinerek, "Üçüncü aşama ise artık Gazze’de güvenlik rejiminin oluşturulması olacak" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın