Yeni Günaydın
Geri

İspanya ile Lübnan, Ortak Ateşkes Çağrısı Yaptı!

İsrail'in saldırılarının Eylül ayında Gazze'nin dışına taşarak Lübnan'a genişlemesini takiben ateşkes çağrısında bulunan İspanya, bugün Lübnan ile ortak açıklama yaptı.
İspanya ile Lübnan, Ortak Ateşkes Çağrısı Yaptı!
Haberler / Dünya
28 Ekim 2024 Pazartesi 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İspanya Dışişleri Bakanlığı, İspanya ve Lübnan adına yaptıkları ortak açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanması için kalıcı ve acil bir ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail'in saldırılarının Eylül ayında Gazze'nin dışına taşarak Lübnan'a genişlemesini takiben ateşkes çağrısında bulunan İspanya, bugün Lübnan ile ortak açıklama yaptı. BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanması için kalıcı ve acil bir ateşkes çağrısında bulunan İspanya ve Lübnan'ın ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"(BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının) Bu, Lübnan'ın tüm topraklarında egemenliğinin yeniden tesis edilmesi ve Mavi Hattın her iki tarafında yerlerinden edilenlerin evlerine dönmelerinin sağlanması anlamına gelmektedir."

Lübnan'da görev yapan BM birliği UNIFIL ve Lübnan ordusuna yönelik saldırıların kınandığı açıklamada, sağlık personeline, sağlık tesislerine, gazetecilere ve sivillere yönelik saldırılar da kınandı ve Uluslararası İnsani Hukuk ile Cenevre Sözleşmesi'ne tam saygı talep edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın