Yeni Günaydın
Geri

Instagram Yetkililerinden 'Türkiye' Açıklaması!

"Aksiyon almaya devam edeceğiz..."
Instagram Yetkililerinden 'Türkiye' Açıklaması!
Haberler / Gündem
13 Ağustos 2024 Salı 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Instagram'ın sahibi Meta, Türkiye'de bir süre erişime kapatılan sosyal medya platformunun yeniden açıldığını görmekten memnuniyet duyduklarını belirterek; yetkililerle diyalog halinde olduklarını ve ihlal içeren içerik ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceklerini söyledi.

Instagram'a erişim BTK tarafından 2 Ağustos'ta engellenmiş, gerekçesi ise resmi olarak açıklanmamıştı. Ancak İletişim Başkanı Fahrettin Altun Instagram'ı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından taziye mesajlarını engellediği için eleştirmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından daha sonra yapılan açıklamalarda ise, erişim kısıtlaması konusunda "katalog suçlar"a atıf yapılmıştı.

Instagram Cumartesi akşamı yeniden erişime açılırken, Uraloğlu yaptığı açıklamada, "Instagram yetkilileriyle yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine" erişim engelinin kaldırıldığını söyledi.

'İHLAL İÇEREN HESPALAR HAKKINDA AKSİYON ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Meta Sözcüsü konuyla ilgili Reuters'a yaptığı yazılı açıklamada, Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişime açılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Yetkililerle diyalog halindeyiz ve ihlal içeren içerik ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceğiz" dedi. Sözcü bunun, kurumun Tehlikeli Örgütler Ve Kişiler Politikası'nı ihlal eden içeriğin kaldırılmasını ve gerektiğinde haber değeri taşıyan içeriklere dair izinlerin uygulanmasını da içerdiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın