Yeni Günaydın
Geri

İngiltere İçin Çin Tehlikesi!

Emekli İngiliz pilotların Çin pilotlarını eğittiği ortaya çıktı.
İngiltere İçin Çin Tehlikesi!
Haberler / Dünya
19 Ekim 2022 Çarşamba 22:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Savunma Bakanlığı, Çinli askerlere eğitim vermek üzere işe alınan emekli İngiliz pilotları, ülkenin savunma sistemine dair bilgileri açığa çıkartabilecekleri endişesiyle ‘yargılanma’ riskine karşı uyardı.

ABD’li yüzden fazla üst düzey rütbeli askerin ise Suudi Arabistan ve BAE'de dolgun maaşla askeri eğitim verdikleri ortaya çıktı.

İngiliz yayın kuruluşu SkyNews’te yer alan bir habere göre, eski İngiliz askeri pilotlarının, Çin askeri birliklerini Batılı ülkelerin savaş uçakları ve helikopterleriyle mücadele konusunda eğitmek ve uzmanlarını aktarmaları için Çin Savunma Bakanlığı tarafından işe alındığı ifade edildi.

Emekli İngiliz pilotların Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na eğitim karşılığında yıllık maaşlarının 240 bin pound'a ulaştığı belirtildi. İngiltere Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, emekli İngiliz askerleri 'yargılanma' konusunda uyardı:

"Eski Birleşik Krallık askeri pilotları Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na eğitim verdiği zaman İngiltere'nin savunma avantajlarını açıkça erozyona uğrayacaktır. Bu faaliyetlerden caydırmak ve cezalandırmak adına önlem alacak acil adımlar atıyoruz"
İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey ise Sky News'e yaptığı açıklamada, "İlgili kişilere ulaştık ve bu organizasyonun bir parçası olmaya devam etmeyeceklerine dair beklentimiz olduğunu açıkça belirttik. Bu kişilere uyarı yaptık ve bu eğitime devam etmenin suç olacağını ortaya koyan yasayı yürürlüğe koyacağız"
dedi.

Heappey, Çin'in, İngiliz Hava Kuvvetlerinin yeteneklerini anlamak için ülkesinin pilotlarını işe almasının, kendilerini ve Savunma Bakanlığının istihbarat kısmını endişelendirdiğinin altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın