Yeni Günaydın
Geri

İmamoğlu’na Yakın İsimden Çarpıcı Sözler!

İmamoğlu’na yakın bir isim, ‘CHP Genel Başkanı olmak için harekete geçebilir’ kulislerinin ardından açıklamalarda bulundu. “CHP içinde bir grup ‘Genel başkan olursan Yargıtay onaylayamaz’ dedi” detayını paylaşan o isim, “Güldük geçtik” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu’na Yakın İsimden Çarpıcı Sözler!
Haberler / Politika
28 Ağustos 2024 Çarşamba 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, gündem olan ‘Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı olmak için harekete geçebilir’ kulislerinin ardından İmamoğlu’nu yakından tanıyan ve seçim ofisinde de çalışmış bir isimle yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Aytunç Erkin’in aktardığına göre Ekrem İmamoğlu’na yakın o isim, “CHP içinden bir grup ‘Sen genel başkan ol, genel başkan olursan Yargıtay onaylayamaz’ dediler. Güldük geçtik” ifadelerini kullandı.

“Mantığı olmayan bir durum. Belediye başkanı olunca ceza onanıyor ancak genel başkan olunca onanmıyor. O zaman bir örnek vereyim: Canan Kaftancıoğlu CHP il başkanıydı ve ceza çıktı” diyen İmamoğlu'na yakın olan isim, “Bakın istinaftan umudumuz hiç olmadı ki. Cezayı onaylar diye bekliyoruz. Mesele Yargıtay” dedi.

Bu isim “Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir işbirliği içinde mi?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“Kemal Bey aday mı olacak? Tabii ki olmaz. Eşyanın tabiatına aykırı durumlar var. (İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’yla işbirliği yapacak) deniyor. Artık bir şeyler yazarken mantık aranmaz oldu. Kemal Bey’in ağırlığı var ama genel başkan olma şansı yok.”

Bu isim ayrıca İmamoğlu’nun genel başkanlık için bir anket çalışması yaptırıp yaptırmadığına ilişkin soruya da şöyle yanıt verdi:

“Genel başkanlık için bir anket çalışması yapmadı Ekrem Bey. Neden yapsın ki? O zaman neden belediye seçimlerine girdi? İBB’ye neden aday oldu? Seçimden altı ay sonra İstanbul’u bırakmak ne demek? Yüzde 51 oy almış kişi neden bıraksın? Benim anlayamadığım bu tartışmaların bu kadar erken yaygınlaşması şaşırtıcı. Belediyeyi neden ve nasıl bırakacak? Faydası nedir? Eğer bir genel başkanlık çalışması yapsa, ‘Partide kendi getirdi kendi götürdü’ denilecek ve al sana kavga nedeni.”


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın