Yeni Günaydın
Geri

İmamoğlu'nun Kritik Günü!

Türkiye'de gözler bu duruşmada: İmamoğlu’na ceza verilirse ne olacak
İmamoğlu'nun Kritik Günü!
Haberler / Gündem
1 Haziran 2022 Çarşamba 08:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Davanın karar duruşması 1 Haziran’da İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Odatv, Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’a davanın sonucuna ilişkin farklı senaryoları sordu.  

CEZA ALIRSA NE OLACAK 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dava sonucunda 12 ay ve üzeri hapis cezası aldığı takdirde hüküm kesinleştikten sonra belediye başkanlığı görevi sona erecek. Bu yönde verilen ve kesinleşen cezayla Ekrem İmamoğlu yeniden aday da olamayacak.
Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın beraatla sonuçlanacağına inandığını söyleyen Avukat Kemal Polat, “Mahkeme davada para cezası verirse belediye başkanlığı görevi devam eder” dedi. 

Böyle bir kararın yeniden adaylığa bir engel teşkil etmeyeceğini de ifade eden Avukat Kemal Polat, “Ortada siyasi bir polemik var. Bu davadan ceza çıkmaması gerekir” diye konuştu. 

BAKAN SOYLU’YA VERİLEN YANIT 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2019 yılında İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu’na yönelik şu sözleri söylemişti: “Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum.” 
Ekrem İmamoğlu da bir gün sonra 4 Kasım 2019’da Bakan Süleyman Soylu’nun sözlerine “Asıl ahmak seçimi iptal ettirenlerdir” diyerek yanıt vermişti. 

Bu tartışmanın ardından eski YSK Başkanı Sadi Güven “Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret etti” iddiasıyla ihbarda bulunmuştu. İhbar üzerine başlatılan soruşturma sonunda  Ekrem İmamoğlu hakkında iddianame hazırlanarak dava açılmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın